Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Benfica tárgyal a Dortmund középpályásáról – sajtóhír

A német Westdeutsche Allgemeine Zeitung értesülése szerint a Borussia Dortmund középpályása, Julian Weigl nem fogja meghosszabbítani a szerződését a sárga-feketékkel, ezért a közeljövőben a távozására lehet számítani egyelőre a Benfica tűnik a legkomolyabb érdeklődőnek.

Fotó: Lars Baron / Bongarts / Getty Images

A 24 esztendős labdarúgó kontraktusa 2021 nyaráig szól a dortmundi alakulattal, amely lassan kénytelen lesz megválni tőle, ha pénzzé akarja tenni őt. Portugál lapinformációk számoltak be arról, hogy Benfica már tárgyalásokat folytat a Borussia vezetőségével, nagyjából 20 millió eurót adnának Weigl játékjogáért a BVB legalább 35 milliót szeretne kicsikarni az üzletből.

Weigl iránt az olasz bajnokság listavezetője, az Antonio Conte által vezetett Inter is érdeklődik. Az ötszörös német válogatott labdarúgó 2015-ben csatlakozott a Dortmundhoz, ahol jelenleg nem számít egyértelmű alapembernek.

Weigl a több játéklehetőség reményében mondott nemet a szerződéshosszabbításra. A legutóbbi két átigazolási időszakban a Paris Saint-Germain gárdájával is szóba hozták Weigl nevét.