Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney szenzációs gólpasszal tért vissza Angliába – videóval

Csütörtök este lejátszotta első mérkőzését új csapata színeiben a januártól az angol másodosztályú (Championship) Derby County együttesében érdekelt veterán angol csatár…

A 34 esztendős Wayne Rooney parádés gólpasszal vezette sikerrel a Derby County csapatát a Barnsley elleni, 2-1-re megnyert angol másodosztályú összecsapáson, amely az Everton és a Manchester United egykori ikonikus labdarúgója számára a visszatérő mérkőzés volt a Szigetországban.

Mint ismeretes, a Derby már augusztusban bejelentette, hogy Rooney játékos-edzőként 2020 januárjában csatlakozik a csapathoz. Az MLS-ből visszatérő Rooney közel két év után lépett ismét pályára Angliában, a debütálása pedig kifogástalanul sikerült: az első félidő hajrájában ugyanis egy pontrúgásból gólpasszt adott, és bár az ellenfél a második félidőben kiegyenlített, Philip Cocu csapata végül megszerezte a három pontot.

A 120-szoros angol válogatott támadó két szezon alatt 52 mérkőzésen 25 találatot regisztrált a tengerentúlon.

Győzelme ellenére a Derby csupán a 17. helyet foglalja el az angol második vonal 24 csapatos tabelláján, jelenleg 8 ponttal lemaradva az utolsó rájátszást érő, hatodik pozíciótól.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye