Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görögország: véget ért a PAOK szédületes veretlenségi sorozata!

A görög bajnokság (Szuperliga) 17. fordulójának szombat esti városi rangadóján Szaloniki két ádáz riválisa feszült egymásnak, és a mérkőzés végül nem akárhogyan alakult…

Az Arisz Szaloniki 4-2-es győzelmet aratott a görög bajnokság szombati derbijén a bajnoki címvédő és éllovas PAOK Szaloniki ellen, ami már önmagában is meglepetésnek számított, ha egy ilyen rangadón lehet előzetes esélyekről beszélni, de a PAOK hosszú, emlékezetes szériája ezzel megszakadt.

Arisz Szaloniki – PAOK Szaloniki 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Larsson (17.), Velez (41.), Rose (47.), Sasha (70.), ill. Swiderski (10.), Matos (77.)

A vesztes fél 51 veretlen mérkőzés után kapitulált ismét, miután az elmúlt szezont vereség nélkül abszolválta. A PAOK utoljára 2018. március 11-én szenvedett vereséget a hazai pontvadászatban egy AEK Athén elleni 3-0-s fiaskó alkalmával, azóta odahaza nem talált legyőzőre, és az Arisz is utoljára 2010-ben tudta felülmúlni őket. A leghosszabb görög veretlenségi sorozatot az Olympiakosz tartja, amely 1972 és 1974 között 58 bajnokin nem kapitulált – nem jártak messze tőle.

Egyébiránt negyedik helyre felkapaszkodó Arisz soraiban Korhut Mihály végig játszotta a találkozót, és győztes derbinek lehetett részese.

A két magyar légióst is foglalkoztató Atromitosz gárdája eközben 2-1-es győzelmet aratott az Aszterasz Tripolisz együttese felett, Megyeri Balázs végig védte a találkozót, Ugrai Roland kezdőként 58 percet játszott.

Vasárnap az Olympiakosz és a Panathinaikosz közt újabb derbit rendeznek Görögországban.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

Végezetül pedig egy lélegzetelállító felvétel a meccs előtti hangulatról: