Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: négy gól, magabiztos City-siker a manchesteri derbin – videóval

Az Angol Ligakupa elődöntőjének első fordulójában a címvédő Manchester City idegenben 31-es győzelmet aratott az Ole Gunnar Solskjaer által irányított Manchester United ellen.

Fotó: Goal / Twitter

Azt nem lehet elmondani, hogy a két együttes tartalékosan állt fel a városi derbin, egy-két változtatást azonban eszközöltek a trénerek: a hazaiaknál például lehetőséghez jutott a fiatal Mason Greenwood, míg a túloldalon a második számú hálóőr, Claudio Bravo védte a kaput. Pep Guardiola gárdája klasszikus center nélkül lépett pályára, Sergio Agüero és Gabriel Jesus egyaránt a cserepadra lett nevezve  talán éppen ez volt az Égszínkékek sikerének kulcsa.

A vendégek irgalmatlan iramban kezdték a találkozót, a labdabirtoklásuk mellett a középpályások munkája is megér egy misét: a City futballistái erőszakos letámadással igyekeztek labdát szerezni, a kontrákat pedig apró taktikai faltokkal semmisítették meg. Az összecsapás első találatát Bernardo Silva jegyezte, aki a 17. percben csodálatos lövéssel kegyetlenül kilőtte a felső sarkot. A 33. minutumban Silva előkészítéssel jeleskedett, kiugratását Riyad Mahrez váltotta gólra. Az első félidő hajrájában több veszélyes támadást is vezetett Guardiola legénysége, ennek újabb gól lett az eredménye: Kevin De Bruyne próbálkozását David De Gea még védeni tudta, a labda azonban szerencsétlenül Andreas Pereira lábára, majd a kapuba a pattant.

A második játékrész már másképp nézett ki: a Vörös Ördögök több-kevésbé felvették a meccs ritmusát, össze is jött a szépítés: a City a középpályán veszített labdát, a kontratámadás végén pedig Marcus Rashford bevette Bravo kapuját. Ez a gól akár még sokat is érhet a visszavágón, amelyet három hét múlva rendeznek az Etihad Stadionban.

Az elődöntő másik párosítását szerdán este rendezik, első körben a bajnokságban is remekelő Leicester City látja vendégül a Liverpoolt búcsúztató Aston Villa csapatát.

Manchester United Manchester City 13 (0-3).
Gólszerzők: Rashford, ill. Bernardo, Mahrez, Pereira (öngól).

A találkozó videós összefoglalója: