Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: elszúrta a Barca, oda a Clásico! – VIDEÓVAL

A Real Madrid tegnapi döntőbejutását követően ma este a Barcelona és az Atlético Madrid csapatain volt a sor, hogy megmérkőzzenek a vasárnapi párharcért. Az esélyes egyértelműen a katalán együttes volt, ám Messiék méltó ellenfélre leltek a fővárosiakban.

Bár igencsak elégedetlen volt a szaúdi rendezésű Spanyol Szuperkupával kapcsolatban, és annak négycsapatos voltáért a kimerültség miatt, Ernesto Valverde nem tartalékolt. Az FC Barcelona egyértelműen a lehető legerősebb felállásban játszott az Atlético ellen. Valóban fontos hiányzó a kapus ter Stegen volt. Lionel Messi pedig két kedvenc támadótársával, Antoine Griezmannal és az elmúlt hónap legjobbjával, Luis Suárezzel rohamozta az ellent.

Azonban az Atléticot sem kellett félteni. A Barca ugyan többször is csak balszerencsés helyzetben maradt le a gólról, a meggyőző „hazai” fölény ellenére nem kellett félteni a „Matracos”-kontrákat sem. Az első játékrész mégis gól nélkül zárult le.

A szünet utáni első percben a csereként beállt Koke azonnal vezetést szerzett a madridiaknak. Ám nem tartott túl sokáig az öröm Simeonék részéről. Messi és Griezmann találataival fordított a Barca! A még mindig bőséges mezőnyfölényben játszó katalánok azonban nem tudták végleg eldönteni a meccset. Ez pedig megbosszulta magát. A 81. percben Morata egyenlített büntetőből, majd öt perccel később győztes gólhoz adott passzt Angel Correanak.

A taktikus Atléico egy nagyon izgalmas meccsen, önmagához méltó játékkal, megérdemelten jutott a vasárnapi, dzsidai döntőbe.

FC Barcelona – Atlético Madrid 2:3 (0:0)
G.: Messi (51.), Griezmann (62.), ill. Koke (46.), Morata (81.), Correa (86.)

A gólok: