Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Valverdének nem tetszik ez az új Spanyol Szuperkupa

A jelenleg is zajló Spanyol Szuperkupa új formátuma többeknél ellenérzést váltott ki, és úgy tűnik, a Barcelona edzője sincs érte odáig. 

Forrás: si.com

A spanyol szövetség az előző évben úgy döntött, hogy megváltoztatja a Spanyol Szuperkupa rendszerét, így négy csapatossá és két fordulóssá vált, és az elődöntők győztesei egy döntőben csapnak össze, ráadásul Szaúd-Arábiában.

A Real Madrid már lejátszotta a maga meccsét a Valencia ellen, amit könnyedén nyertek is 3-1-re. A Barcelona ma este csap össze az Atletico Madriddal, és a találkozó előtti sajtótájékoztatón a katalánok vezetőedzője, Ernesto Valverde is elmondta a véleményét erről az új formátumról.

“Ez egy teljesen más formátum, nem az, amihez hozzászoktunk. Nem oda-visszavágós rendszerben működik, és nem is egy bajnoki mérkőzés. Korábban csak a bajnok és a kupagyőztes játszott egymással, és szerintem jó volt az úgy. Fura, hogy meghívott csapatok ellen is kell játszani, de majd akkor derül ki milyen volt, hogy ha vége lesz. Az egyértelmű, hogy a szurkolók örülnek annak, hogy több meccset látnak, de sportszakmai szempontból csak egy bajnok és egy kupagyőztes van, és nekik kellene játszani.”