Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: ott lesznek az első osztályú csapatok a következő fordulóban – összefoglaló

Folytatódott a spanyol Király-kupa fordulója, ahol a legjobb 32-be jutásért csaptak össze a felek. Meglepetés nem történt, az első osztályú csapatok mind továbbjutottak. 

Forrás: sevillafc.es

Escobado-Sevilla: 0-5 (0-2)
Gólszerzők: – ill. De Jong (17.), Nolito (38.), Ocampos (57.), Vazquez (75.), Torres (90+1.)

A Sevilla papírforma szerint gálázott a negyedosztályú Escobedo ellen, ami egyáltalán nem meglepetés, hiszen az andalúziai csapat szinte a legjobbjaival állt fel. Az 5-0-ra megnyert mérkőzésen mind az öt találatot más szerezte, és végig hatalmas fölényben játszottak. Az Escobedónak nem volt egyetlen kaput eltaláló lövése sem a mérkőzésen.

Cacereno-Eibar: 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Torres (64.) ill. Leon (79.), Delgado (90+3. – öngól)

Az Eibar kicsit nehezen győzte le a szintén negyedosztályú, Cacerenót. A vezetést is a hazai csapat szerezte meg a második félidő elején, de Pedro Leon góljával a 79. percben egyenlítettek a baszkok, és csak nagy szerencsével tudtak nyerni, hiszen a hosszabbításban, egy öngóllal érték csak el a továbbjutást.

San Sebastian Reyes-Espanyol: 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Calleri (45+1.), De Tomas (85.)
Kiállítva: Saez (50.) ill. –

Az Espanyol a harmadosztályú San Sebastian Reyes csapatával találkozott, és nyert is. Az első félidő hosszabbításában szerezték meg a katalánok a vezetést, majd a második játékrész elején emberelőnybe kerültek. Az vendégek a hajrában növelték előnyüket, a gólt pedig friss igazolásuk, Raul de Tomas lőtte.

Ceuta-Real Sociedad: 0-4 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Sangalli (55. 61.), Januzaj (56.), Muguruza (66.)

A Real Sociedad is hozta a papírformát negyedosztályú ellenfele, a Ceuta ellen. Bár már az első félidőben is fölényben játszottak, a gólok csak a második játékrészben érkeztek, és meg sem álltak négy találatig, amelyek mind 10 percen belül érkeztek.

Merida-Celta Vigo: 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Poley (39 – büntető) ill. Mina (22. 59,), Sisto (30.), Mendez (48. – büntetőből)

A Celta Vigo a harmadosztályú Merida otthonába látogatott, és meg is nyerték a mérkőzést. A vendégek már két gólt lőttek, amikor a Merida egy büntetőből szépített, de a Celta győzelmét ez sem veszélyeztette. A második játékrészben Santi Mina második találatával és egy tizenegyessel állították be a végeredményt.

Jaen-Levante: 1-1 (0-1) Büntetők után: 4-5
Gólszerzők: Martin (82.) ill. Leon (32.)
Kiállítva: – ill. Vukcevic (44.), Cabaco (112.)

Izgalmas mérkőzést játszott a Levante negyedosztályú ellenfele, a Jaen ellen. A valenciai csapat a 32. percben megszerezte a vezetést, de az első félidő végén emberhátrányba kerültek. A  hazaiak ráadásul a 82. percben büntetőhöz jutottak, amit bár Martin először kihagyott, de utána betalált a hálóba. Hosszabbítás következett, ahol a Levante egy újabb játékosát is kiállították, majd a továbbjutást büntetők döntötték el a Levante javára.

Barakaldo-Rayo Vallecano: 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Pozo (14.), Piovaccari (82.)

A másodosztályú Rayo a harmadosztályú Barakaldo csapatával találkozott, és papírforma szerint tovább is jutott. A vezetést az első játékrész elején szerezték meg, győzelmüket pedig a hajrában biztosították be egy újabb góllal.

Unionistas-Deportivo La Coruna: 1-1 (0-0) Büntetők után: 8-7
Gólszerzők: Andres (63.) ill. Borja (82.)

Egyedül az Unionistas és a Depor találkozóján borult a papírforma. Az első félidőben még nem esett gól, de a második játékrészben először a hazaiak találtak be, majd a vendégek egyenlítettek. Ezután hosszabbítás következett, ahol szintén nem dőlt el a meccs, így a büntetők döntöttek harmadosztályú csapat javára.