Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kivégezte ellenfelét a Manchester City – Videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 22. fordulójának zárómérkőzésén a második helyért küzdő Manchester City látogatott a kiesés ellen harcoló Aston Villa otthonába.


A City hatalmas elánnal bekezdett a mérkőzésen, ennek eredménye az lett, hogy már a 28. percben három góllal vezettek Guardiola fiai, majd a félidő végére négy lett. Az első gól a 18. minutumban jött, Mahrez szólózott a jobb oldalon majd a végén gyönyörűen húzta vissza a rövidre a labdát. A második találatot is az algériai szerezte, aki egy ide-oda pattogó labdára csapott le, majd vágta a kapuba. A harmadik találatot Agüero jegyezte, De Bruynetől kapott passzt, majd egy kis tologatást követően 20 méterről a kapuba bombázott. A játékrész végén De Bruyne újabb gólpasszt osztott ki, egy kiváló labdát tekert Gabriel Jesus elé, a brazil támadó pedig higgadtan értékesítette a helyzetet.

A második félidő elején egy kiváló támadás végén Agüero is duplázni tud, aki egy remek cselt csinált meg gólja előtt, majd higgadtan passzolt a kapuba. Sőt a mérkőzés hajrájában mesterhármast szerez az argentin csatár, Mahrez szerzett labdát a veszélyzónában, majd kiszolgálta Agüerot, ő pedig erőből a kapuba vágta a ziccert. Az utolsó pillanatokban El-Ghazi büntetőből szépített az eredményen, azonban csapata így is kieső helyen áll jelenleg. A Manchester City pedig feljött a második helyre a tabellán a Leicester City botlását követően.

Aston Villa – Manchester City 1-6 (0-4)
Játékvezető: J. Moss, Helyszín: Villa Park (Birmingham)
Gólszerzők: El-Ghazi (90+1′ – büntetőből) ill. Mahrez (18′ 24′), Agüero (28′ 57′ 81′), G. Jesus (45+1′)

A 22. forduló további eredményei
Sheffield – West Ham 1-1
Chelsea – Burnley 3-0
Crystal Palace – Arsenal 1-1
Everton – Brighton 1-1
Leicester – Southampton 1-2
Manchester United – Norwich 4-0
Wolverhampton – Newcastle 1-1
Tottenham – Liverpool 0-1
Bournemouth – Watford 0-3

A bajnokság jelenlegi állása