Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szavakba nem önthető életforma – Cristiano Ronaldo valóban földönkívüli lenne?

Szinte mindannyiunknak van legalább egy olyan ismerőse, aki focizás közben – vagy akár a pályán kívül is – azt képzeli magáról, hogy ő Cristiano Ronaldo. Nos, az igazság az, hogy az átlagembernek fogalma sincs arról, milyen élete van a portugál klasszisnak. A legtöbben talán még bele sem gondoltunk abba, hogy Ronaldo milyen táplálkozási szokásokat követ, mennyi időt tölt az edzőteremben vagy éppen milyen tanácsokkal látja el őt az alvásszakértője. Mi csak azt látjuk, hogy minden idők egyik legjobbja évről évről a legmagasabb színvonalon teljesít, ezzel hétről hétre elkápráztatva a közönséget. Ronaldo februárban lesz 35 esztendős, mégis bombaformában van. Hogyan lehetséges ez? Erre a kérdésre néhány választ már megkaptunk, ugyanis az utóbbi években több közismert lap is igyekezett utánajárni az Európa-bajnok labdarúgó életmódjának legutóbb a Daily Mail cselekedett ily módon.

Fotó: Getty Images

Ronaldo hihetetlen kondíciójának egyik legfontosabb tényezője a táplálkozás: az ötszörös aranylabdás támadó naponta hatszor étkezik, méghozzá szigorúan csak kis adagokat. Az evések között nagyjából 3-4 órás megszakításokat tart. Cristiano a vízen kívül semmilyen más folyadékot nem visz be a szervezetébe, az üdítőitalokat teljességgel kizárja az étrendjéből – csakúgy mint a vörös húst és a fagyasztott élelmiszereket. Főként gabonaféléket fogyaszt, gyakran eszik csirkét és halat. A gyümölcsök és a különféle saláták mindennaposak Ronaldo életében. Az avokádós pirítós, a joghurt, a sajt és a sonka szintén kiemelt szerepet játszik az étkezésében.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes futballista ahelyett, hogy nyolc órát aludjon egyhuzamban, inkább napi öt 90 perces alvást vezetett be az életébe – ez összesen hét és fél órát jelent. A Real Madrid egykori sztárjának nagyon fontos, hogy magzatpózban, térdeit behajlítva hunyja le szemeit, valamint az is, hogy minél többször cserélje az ágyneműjét a higiénia érdekében. Az alvások előtti másfél órában nem néz tévét, a mobiltelefont és az egyéb hasonló eszközöket is megvonja magától. Köztudott, hogy Ronaldo az alvási szokásait illetően Nick Littlehales szakértőtől kér tanácsokat.

Ronaldo a klubja edzései mellett napi szinten órákat tölt a fitneszteremben, csapattársai elmondása szerint szinte mindig ő kezdi a legkorábban a kondizást – és ő is fejezi be legutoljára. Medhi Benatia számolt be nemrég arról, hogy egy mérkőzés után, amelyet a kispadról néztek végig, Ronaldo késő este is edzeni akart. Persze legtöbbször Cristiano nevével végződik a Juventus kezdőcsapata, ilyen alkalmakkor Ronaldo úszni szokott az összecsapásokat követően. A vízben való tartózkodása a regenerálódását is segíti, biológiai kora 23-ra tehető az edzettsége miatt.

Persze ezek csak szavak, olvasni és írni is nagyon könnyű erről a szürreális életmódról. Utána csinálni már sokkal keményebb dió. Nem csoda tehát, hogy irdatlan mennyiségű ember szeretne Cristiano Ronaldo lenni…