Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fede Valverde: “Bocsánatot kérek, de ezt kellett tennem a csapatomért”

A Real Madrid büntetőpárbaj után nyerte meg a Spanyol Szuperkupát az Atletico Madrid ellen, ehhez pedig az is kellett, hogy a  hosszabbítás hajrájában Federico Valverde megakadályozza Moratát a gólszerzésben, még ha piros lapot is kapott érte. A játékos a mérkőzés után bocsánatot kért a megmozdulásáért. 

Forrás: goal.com

Fede Valverde a Spanyol Szuperkupa-döntő 115. percben kapott azonnali piros lapot, miután felrúgta az utolsó emberként a kapu felé rohanó Alvaro Moratát. Az eset az egyébként gól nélküli találkozó fordulópontja volt, hiszen ha nem állította volna meg a spanyol csatárt, szinte biztos, hogy megszerzi a vezetést az Atletico Madrid számára.

A kiállítás egyértelmű volt, és tudta ezt Valverde is, aki egyáltalán nem reklamált a döntés ellen. Az uruguayi középpályás ráadásul bocsánatot is kért a megmozdulásáért, de azt is elmondta, hogy meg kellett tennie, ha győzni akartak.

“Mindenki láthatta, mi történt, és egyértelmű, hogy olyan dolgot tettem, amit nem lenne szabad. Bocsánatot kérek Alvarótól, de nem maradt más lehetőség, amivel megtudtam állítani. Meg kellett tennem a csapatomért, a győzelemért. Igyekeztem elkerülni, de Morata nagyon gyors játékos, és egyszerűen nem tudtam mit csinálni…még egyszer bocsánat. A címnek és a trófeának örülök, hogyne örülnék, de a mozdulatra, ami hozzásegített minket, nem vagyok büszke.”

Valverde egyébként az egész találkozón remekül játszott, és bár piros lapot kapott, ez mégis kulcsmomentum volt a mérkőzésen, amiért a meccs legjobb játékosának járó elismerést is megkapta.