Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: véget ért a Valverde-korszak – HIVATALOS

Ahogy arra az esti órákban már számítani lehetett, az FC Barcelona hivatalos „csatornáin” megtette a nagy bejelentést: elfogyott a türelem, és véget ért Ernesto Valverde vezetőedzői megbízatása. Már az utód is megvan!

Alig két és fél esztendőt követően máris a végéhez Ernesto Valverde és az FC Barcelona „házassága”. A klubot egykoron még játékosként is szolgáló szakember bár folyamatosan megnyerte a bajnokságot a Barcácal, a nemzetközi sikerek elmaradása, és a játékosokkal való folyamatos ellentétei miatt sosem lett a szurkolók kedvence.

Az elmúlt húsz évben egyszer sem ért ennyi kritikai Barcelona-edzőt, mint most Valverdét. Sőt, a különc Louis van Gaal 2003-as kirúgása a ma kirúgott tréner az első, akinek szezon közben kellett elhagyni a katalán kirakatcsapat kispadját.

Valverde 2017-ben kötött szerződése az idény végén lejárt volna, így alighanem a szakítás miatt némi fájdalomdíjban is részesülni is fog.

Valverde utódja a 61 esztendős Quique Sétien lett, aki az előző két évben a Real Betis-t irányította, ám nyár óta klub nélkül pihent.