Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: csak emberelőnyben tudott nyerni a Barcelona a Granada ellen – videóval

A spanyol bajnokság 20. fordulójának zárómérkőzésén a Barcelona a Granadát fogadta. Nyerési kényszerben voltak a katalánok, mivel a Real Madrid szombaton már legyőzte a Sevillát és átvette a vezetést a tabellán. Nehezen indult be a Barca, hiába játszott fölényben, és csak azután tudta megnyerni a mérkőzést, hogy emberelőnybe került a csapat. Quique Setién így győzelemmel nyitott a katalán gárda kispadján. 

Forrás: FC Barcelona Twitter

Nem volt meglepetés, hogy a Barcelona játszott fölényben, és hogy a Granadának csak momentumok jutottak az első félidőben. Habár a katalánok voltak jobbak, komolyabb helyzeteket nem igazán tudtak kialakítani. Először egy Messi-szabadrúgásnál kerültek közel a gólhoz a 14. percben, de a lövése a léc felett suhant el. Ansu Fati sokat futott fel szélen, de valahogy hiányzott az összhang közte és a Griezmann-Messi páros között. A 45. percben azért megmutatták, hogy van félnivalója a Granadának, miután Jordi Alba tette le Messi elé a labdát, az argentin viszont csak a kapu bal oldala mellé lőtt.

A második játékrész egy távoli Messi-lövéssel kezdődött, és a labda csak centikkel kerülte el a kaput. Az 53. percben Vidal adta be az üresen maradt kapuhoz a labdát, de Victor Diaz az utolsó pillanatban menteni tudott. A 63. percben nagyon jó helyről, a tizenhatos széléről jöhetett ismét szabadrúgással Messi, de a labda megpattant egy védőn. A 65. percben már a Granada jöhetett egy szabadrúgással Vadillo révén, de lövése jócskán a kapu fölé ment. Kicsit feljavult a vendég csapat, hiszen ezt követően Eteki lőtte telibe a bal kapufát. A 69. percben azonban emberelőnybe került a Barcelona, miután German Sanchez Messi felrúgásáért megkapta a második sárga lapját. Ezt ki is használták a hazaiak, hiszen már a 77. percben megszerezték a vezetést. Puig tette be középre a labdát Vidalnak, aki Messinek passzolt, az argentin pedig a kint álló Silva mellett lőtt a hálóba. Az utolsó tíz percben próbálkozott még Griezmann és Messi is, de az eredmény már nem változott a lefújásig.

Barcelona-Granada: 1-0 (0-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Valentin Pizarro
Gólszerzők: Messi (77.) ill. –
Sárga lap: – ill. Machis (12.), Sanchez (60.), Fernandez (72.)
Kiállítás: – ill. Sanchez (69.)

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Umtiti, Piqué, Sergi Roberto, Vidal (Arthur, 83.), Busquets, Rakitic (Puig, 70.), Ansu Fati (Perez, 80.), Griezmann, Messi. Vezetőedző: Quique Setien

Granada: Silva, Diaz, Duarte, Sanchez, Folquier, Eteki (Bryce, 72.), Gonalons, Vadillo (Puertas, 65.), Azeez (Hereera, 56.), Machis, Fernandez. Vezetőedző: Diego Martinez

A 20. forduló eredményei:

Péntek:
Leganés – Getafe: 0-3

Szombat:
Levante – Deportivo Alavés 0-1
Real Madrid – Sevilla 2-1
Osasuna – Valladolid: 0-0
Eibar – Atlético Madrid 2-0

Vasárnap:
Mallorca – Valencia: 4-1
Real Betis – Real Sociedad: 3-0
Villarreal – Espanyol: 1-2
Athletic Club – Celta Vigo: 1-1
Barcelona – Granada: 1-0

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: