Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: arcpirító Atlético vereség a kiesőjelölt otthonában

Az Atlétco Madrid együttese tegnap este Baszkföldön vendégeskedett, a kiesőzóna elől egyre lelkesebben menekülő Eibar otthonában. A „Matracosok” szinte végig aludták a két félidőt, miközben a lelkes hazaiak igyekeztek kihozni magukból a lehető legjobbat.

LaLiga – 20. forduló
Hiába kellemes az idő még ilyenkor is Spanyolország nagy részén, az Atlético Madrid az évkezdésre megfagyni látszik. Bár a szombati minden volt, csak nem ideális. A végig zuhogó esőben mindenki bőrig ázott, aki számított. Diego Simeone tanítványai a Barca szuperkupás kiverésén túl nem sok érdemleges teljesítményt hoztak eddig össze 2020-ban.

A labdát jóval kevesebbet birtokló Eibar már a 10. percben vezetni tudott, mégpedig az újonnan igazolt Esteban Burgos révén. Simeone látványosan próbálta mozgatni, variálni csapata játékát, ám a madridiakon talán még a piócás ember sem tudott volna segíteni. A hajrában született újabb baszk találat pedig csak még megérdemeltebbé tette a fásult Atléti vereségét.

Győzelmével az Eibar újabb fontos lépést tett az áhított bennmaradás felé. Az Atlético hátránya pedig immár nyolcpontos az éllovas Real Madrid mögött.

Eibar – Atlético Madrid 2:0 (1:0)
G.: Burgos (10.), Exposito (90.), ill. –

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása: