Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: visszavágott a Liverpool az MU-nak az őszi pontvesztésért – videóval

A Premier League 23. fordulójának rangadóján a Liverpool a Manchester Unitedet fogadta az Anfielden. Az első félidőben és a második elején hatalmas fölényben játszottak a hazaiak, de csak egygólos előnyt tudtak szerezni. A mérkőzés végére azonban átvette az irányítást a United, de az egyenlítés nem jött nekik össze, ráadásul a hajrában még Szalah révén növelték is az előnyüket Kloppék. A Liverpool eddig egyetlen egyszer vesztett pontot a bajnokságban, épp az MU ellen.

Forrás: premierleague.com

Sokkal jobban játszott a Liverpool az első félidőben, és nagyon hamar, már a 14. percben meg is szerezték a vezetést. Alexander-Arnold tekert középre egy szögletet pontosan Virgil van Dijk fejére, aki gyönyörűen bólintotta a hálóba a labdát. A 25. percben Firmino szerzett egy gyönyörű gólt, de a játékvezető ezt később érvénytelenítette, mert úgy látta, hogy előtte Van Dijk ellökte De Geát. A 36. percben ismét betaláltak, most Wijnaldum révén, de ezt most les miatt fújták vissza. 45. percben Mané mutatott be egy szép lövést még, de De Gea ezt most védeni tudta. A Unitednak csak a játékrész elején volt egy kisebb helyzete Pereira révén, de ezen kívül a Liverpool akarata érvényesült.

A második félidő elképesztő hazai fölénnyel indult, mivel folyamatosan rohamozták az MU kapuját, de a sok helyzetből egy sem ment be. Először Szalah lövése kerülte el centikkel a kaput, majd Mané lőtt fölé, de a legközelebb Henderson állt a gólhoz a 49. percben, aki a felső lécet találta el. A 60. percben azonban egy rossz bedobásból Fred szaladhatott a kapu felé, de a Martialnak leadott labdát a francia a kapu fölé lőtte. A 63. percben azonban már megint a Liverpool támadhatott, de most Mané labdája gurult el centikkel a kapu előtt. A United azért kezdett éledezni, és a 67. percben Martial lövését védenie is kellett De Geának. A Pool hatalmas fölénye szép lassan eltűnt, és már a United küzdött az egyenlítésért. Az utolsó tíz percben már szinte csak a hazaiak kapujánál zajlott a játék, viszont ezt a fölényt nem tudták gólja váltani a vendégek. Úgy tűnt, hogy a hosszabbítás a Unitedról fog szólni, de a 93. percben mégis a Liverpool növelte az előnyét. Alisson indította Szalah-t egy kidobással, az egyiptomi pedig egyedül futhatott a kapu felé, és De Gea mellett a hálóba lőtte a labdát, ezzel lezárva a mérkőzést.

Liverpool-Manchester United: 2-0 (1-0)
Helyszín: Anfield (Liverpool) Vezette: Craig Pawson
Gólszerzők: Van Dijk (14.), Szalah (90+3.) ill. –
Sárga lap: Szalah (90+3.) ill. Matic (8.), De Gea (25.), Shaw (72.)
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Alisson, Robertson, Van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Henderson, Oxlade-Chamberlain (Lallana, 66.), Mané (Fabinho, 83.), Szalah, Firmino (Origi, 83.). Vezetőedző: Jürgen Klopp

Manchester United: De Gea, Lindelöf, Maguire, Shaw (Dalot, 87.), Wan Bissaka, Williams (Greenwood, 74.), Matic, Fred, Pereira (Mata, 74.), James, Martial. Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A hétvége további eredményei:

Szombat:
Watford-Tottenham: 0-0
Arsenal – Sheffield United: 1-1
Brighton – Aston Villa: 1-1
Manchester City – Crystal Palace: 2-2
Norwich City – Bournemouth: 1-0
Southampton – Wolverhampton: 2-3
West Ham – Everton: 1-1
Newcastle United – Chelsea: 1-0

Vasárnap:
Burnley – Leicester City: 2-1
Liverpool – Manchester United: 2-0

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: