Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Ez a klub a futball csúcsa!”

A madridi Marca című sportnapilap elsőként készített interjút a Real Madrid új igazolásával, Reinierrel. A 17 esztendős tehetséget a válaszai alapján, nem kizárt, hogy már most sok szurkoló megkedvelte. 

(Kép: marca.com)

Íme a kérdések-válaszok…

Érzel valami különlegeset, hogy most már a Real Madrid játékosa vagy?
“A Real Madrid játékosának lenni egyszerűen a futball csúcsát jelenti!”

Mikor hallottál elszőször a Real érdeklődéséről? 
“Nem olyan régen. A brazil válogatottal voltam, amikor az édesapám és az ügynököm szólt, hogy a Real Madrid érdeklődik. Nem akartam elhinni először!”

Honnan ez a rajongás, szenvedély a Real Madrid iránt? 
“A Real a legnagyobb klub. Gyerekként néztem a csapat meccseit, a Galaktikus érán nőttem fel. Akkor szerettem bele a klubba. Nehéz pontosan leírnom, de még engem is elképesztő büszkeséggel töltött el, az elmúlt években aratott négy BL-siker!”

Várod-e valakivel különösen az első nagy találkozást?
“Mindenkivel! Elképesztően imponál játékosokkal és edzőkkel fogok találkozni. Hihetetlen, hogy olyan legendákkal dolgozhatok, mint Raúl, vagy Zidane.”

Melyik játékosról vannak a legkedvesebb emlékeid korábbról, Real mezben?
“Zidane és Kaká voltak a példaképeim. Az az elegancia és természetesség, ahogyan a pálya közepén futballoztak, utánozhatatlan. De természetesen számos kivételes játékosa volt rajtuk kívül is a klubnak.”

Mint sok brazil játékos, te is nehéz körülményekből jöttél a profi futballba, ami alázatosságra taníthatott…
“A családom sok mindenért megszenvedett, ha el akart érni valamit. Ezért sem veszítem el soha a valóság perspektíváját. Büszke vagyok azokra, akik körül vesznek! Ahhoz hogy felnőj, szenveded kell, főleg ha a családodnak is szét kell közben válnia… 11 éves koromban el kellett hagynom Brazíliavárost, az anyám és a testvérem arra várt, hogy tisztázódjon a helyzetem Rioban. Szerencsére hamar látszott, hogy a futballban lesz a jövőm!”

Rólad is azt mondják, hogy remek játékos vagy. De mégis kit tartasz most a Real Madrid legjobb játékosának?
“Benzema és Hazard játéka maga a művészet! Istenem, ahogyan ők futballoznak! (…) De persze vannak még mások is akiket mondhatnék.”

Mit gondolsz a klub mostani braziljairól? 
“Fantasztikus futballisták. Marcelo és Casemiro a legmagasabb szintet képviselik. Karrierjük és az elért eredményeik minden fiatal számára példaértékű lehet. Biztos vagyok benne, hogy Vinícius, Rodrygo és Eder Militao is Top játékos lesz.”