Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Hazatért” az egykori Arsenal védő Svájcba – HIVATALOS

Szinte napra pontosan egy esztendőnyi csellengés után ismét szerződtetett játékos lett az Arsenal korábbi védője, Johan Djourou. A 33 éves játékos a tízcsapatos svájci bajnokság hetedik helyén álló Sionhoz szerződött le, idén június 30-ig.

Vanczák Vilmos és Gennaro Gattuso egykori klubja manapság már kevésbé ütőképes, mint volt öt-hat évvel ezelőtt, így látszólagos vonzereje még így is megsüvegelendő. Djourou pályafutása ugyan az alkonyához közeledik, de meglepődnénk, ha hetvenhat válogatottságához társuló rutinja nem jogosítaná fel őt némi tavaszi játéklehetőséghez.

A szabadúszóként Sionba érkező Djourou legutóbb az olasz SPAL játékosa volt. A kiscsapatnál öt Serie A bajnokin és egy kupameccsen kapott lehetőséget fél év alatt, mielőtt tavaly januárban elváltak útjaik.

Érdekesség, hogy a Sion keretének már van egy másik ex-Arsenal játékosa is, Alex Song személyében. A kameruni középpályás egykoron a szebb londoni évek után csúnyán felsült az FC Barcelonaban, majd némi útkeresés után 2018-tól erősíti a Siont.