Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: harmadosztályú ellenfél ellen esett ki az Atlético Madrid – videóval

Folytatódott a spanyol Király-kupa, azaz a Copa del Rey, amelyben újabb csapatok jutottak tovább a legjobb 16 közé. Az Atlético Madrid nagyon szenvedett, és ki is esett harmadosztályú ellenfele ellen. A Celta Vigo és az Eibar is ugyanígy járt, míg a Betist a Rayo búcsúztatta. Egyedül a Leganes tudta legyőzni papíron gyengébb ellenfelét. A következő forduló sorsolását pénteken, 12:30-kor rendezik meg.  

Forrás: AS

Cultural Leonesa – Atlético Madrid:

Ahogy az várható volt, az Atlético Madrid hatalmas fölényben játszott a harmadosztályú Leonesa ellen, azonban sehogy sem tudtak betalálni, pedig Joao Felix és Vitolo többször is próbálkozhatott. Gól azonban mégis a Leonesa szerzett, de ezt a játékvezető később les miatt érvénytelenítette.

A második játékrészben sem változott a játék képe, bár azért egy-két kisebb helyzete volt a hazaiaknak is. A 62. percben tört meg a jég és szerezte meg a vezetést az Atlético. Joao Felix sikeresen találta meg labdájával Correát, aki a bal alsó sarokba lőtt. Azonban a 83. percben, szinte a semmiből egyenlített a Leonesa Castenada révén, ami hosszabbítást eredményezett. Simeone gárdája szenvedett, és olyannyira, hogy a 108. percben a a hazaiak a vezetést is megszerezték Sergio Benito góljával. Ez a harmadosztály csapat továbbjutását, míg az Atlético Madrid kiesését jelentette.

Cultural Leonesa – Atletico Madrid: 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Castenada (83.), Sergio Benito (108.) ill. Correa (62.)
Sárga lap: Galvan (37.), Luque (40.), Dioni (74.), Martinez (80.) ill. Llorente (43.), Saúl (74.)
Kiállítás: – ill. –

Rayo Vallecano – Betis:

A nem túl eseménydús első félidőben egyik csapat sem találta el a kaput, így egyértelműen a gól sem érkezett. Az első találathoz a második félidő elejéig kellett várni, amit a Rayo szerzett Catena révén a 47. percben. A második félidőre átvette az irányítást a Betis, és bár sokat kellett várni az egyenlítő gólra, Joaquin a 83. percben szállította azt. Hosszabbítás következett, amiben a továbbra is fölényben játszó Betis Loren góljával megszerezte a vezetést, de erre még válaszolni tudott a Rayo a 118. percben. Büntetőpárbaj következtek, amelyből az első lövést Joaquin kihagyta, de a hazaiak mindent belőttek, így miután Tello sem értékesítette a saját tizenegyesét, a Rayo örülhetett a továbbjutásnak.

Rayo Vallecano – Betis: 2-2 (0-0) Büntetők után: 3-2
Gólszerzők: Catena (47.) ill. Joaquin (83.), Loren (96.)
Sárga lap: Montiel (26.), Valentin (57.),Treho (57.), Catena (61.), Suarez (108.), Garcia (113.) ill. Alena (38.), Bartra (62.) Feddal (94.), Tello (114.)
Kiállítás: – ill. –

Mirades – Celta Vigo:

A Celta Vigo rossz sorozata a bajnokság után a kupában is folytatódott. A másodosztályú Mirandes a 18. percben vezetést szerzett egy büntetőből, és bár fölényben játszott a Celta, csak a 74. percben tudtak egyenlíteni. Hosszabbítás következett, amelyben először Rafinhát állították ki. Ezt követően a 112. percben egy büntetőt is kaptak a hazaiak, de kihagyták, ám két perccel később Sanchez révén mégiscsak megszerezték a vezetést. A Celta erre már nem tudott válaszolni, és kiestek a kupából.

Mirades – Celta Vigo: 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Aias (18. – büntetőből) ill. Sisto (74.)
Sárga lap: Kijera (37.), Vicente (45+1.), Marquelanz (69.), Sanchez (117.) ill. Mendez (28.), Saenz (56.), Fontan (99.), Aspas (111.)
Kiállítás: – ill. Rafinha (111.)

Ebro – Leganes:

A Leganes bár jelenleg kiesőhelyen áll a bajnokságban, a harmadosztályú Ebrót csak le tudta győzni. Még az első félidő végén Jonathan Silva talált be ezzel vezetést szerezve csapatának, ami végül a győztes gól is lett. A hazai csapatnak nagyon kevés lehetősége volt a találkozón, és papírforma szerint az első osztályú csapat jutott tovább.

Ebro – Leganes: 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Silva (44.)
Sárga lap: Palomares (77.) ill. Mourid (18.), Eraso (79.)
Kiállítás: – ill. –

Badajoz – Eibar:

Meglepetésre a harmadosztályú Badajoz már a 20. percben kétgólos előnyre tett szert az Eibar ellen. Az első osztályú csapat a 29. percben szépített egy tizenegyesből. Fölényben játszott az Eibar, de nem jött össze neki az egyenlítés, helyette inkább a 72. percben a Badajoz szerezte meg a harmadik és egyben utolsó gólját, amivel bebiztosították a továbbjutásukat is.

Badajoz – Eibar: 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Fobi (8.), Corredera (20. – büntetőből), Vazquez Perez (72.) ill. Charles (29. – büntetőből)
Sárga lap: Casaseca (28.), Maestre (88.), Bikoro (90+1.) ill. Correa (45.), Cristoforo (56.)
Kiállítás: – ill. –