Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “Nem akarunk változtatni”

Megtartotta a Real Zaragoza elleni Király-kupa előtti sajtótájékoztatóját Zinedine Zidane. Szó volt az ellenfélről, saját játékosairól, a csapat eredményes formájáról, vagy a kupa jelentőségéről is. A sajtóesemény általunk legérdesebbnek vélt pontjait szedtük össze. 

(Kép: as.com)

Az ellenfélről: 

“Nehéz meccsre számítok. A Zaragoza kellemetlen ellenfél, igazán jól teljesít a másodosztályban, és minőségi játékosaik vannak, akiktől tartanunk kell.”

A Király-kupa fontosságáról: 

“A Real Madrid 13 Bajnokok Ligáját nyert… A Király-kupában azért jóval rosszabb ez a mutató. Az elmúlt 30 évben például csak 3-szor nyert a klub. Szeretnénk változtatni ezen! Különben is, amikor a Real Madridot képviseled, mindig nyerni akarsz. A kupában is meg fogunk tenni minden tőlünk telhetőt a győzelemért!”

Csapata játékáról: 

“Nem vagyok benne biztos, hogy a Bernabéuban valaha is szeretnének 1000 passzt látni. Amikor én is játszottam, a szurkolók azt akarták látni, hogy a csapat mindent megtesz a pályán a sikerért. Mi erre törekszünk, a saját stílusunk szerint. Nem akarok semmin változtatni. Hálás vagyok azért, hogy úja megkaptam az esélyt a csapat élén, és szerencsés is, hogy ilyen elképesztően briliáns hozzáállású játékosokkal dolgozhatok!”

Hazardról, Bale-ről, a keveset pihenő Casemiroról: 

“Hazard visszatért az edzőpályára, de külön dolgozik a többiektől. A hét végére meglátjuk, hogyan tudunk számolni a visszatérésével. Gareth Bale? Minden játékosnak egészségesnek kell lennie ahhoz, hogy játszon, ez a legfontosabb szempont (A sajtótájékoztató után kiderült, hogy Bale nem került a keretbe – a szerk.)… Casemiro nagyon fontos játékosunk, akire óriási szüksége van a csapatnak, való igaz, sokat játszik, de a legjobb játékosokra szükségünk van (Casemiro sem lesz ott a La Romaredában, pihenőt kapott – a szerk.).” 

Hátra van még pár nap a januári átigazolási ablakból… 

“Sokan mondják, hogy nem vagyok híve a szezon közbeni igazolásoknak. Pedig ez nem igaz. Január 31-ig bármelyik klubnál, így nálunk is megtörténhet még bármi. Minden játékosnak minél több játékidőre van szüksége. A fiatalok szempontjából ez különösen lényeges. Örülök ha játszanak, és de attól még, ha kölcsönbe kerülnek, ugyan úgy nyomom követem őket, mintha itt lennének!”

A Real Zaragoza – Real Madrid találkozót 21:00-tól a Sport 1 élőben közvetíti.