Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: könnyed gálával jutott tovább a Barcelona – videóval

A Király-kupa nyolcaddöntőjében a Barcelona a Leganes ellen lépett pályára. A katalánok nagyon hamar vezetést szereztek, ami nagyon letörte a bajnoki kiesőjelölt csapat lelkesedését. Ez azt eredményezte, hogy a Barca gálázni tudott, Messi pedig duplázott, így ott lesznek a legjobb nyolc között. 

Forrás: bleacherreport.com

Bár rögtön a kezdőrúgás után Braithwaite bombája csak centikkel kerülte el a kaput, mégis a Barcelona szerezte meg a vezetést már a mérkőzés 4. percében. Semedo tette le a labdát Griezmann elé egy támadás végén, a francia pedig a bal alsó sarokba lőtt. A 9. percben Griezmann újra betalált, de a videóbíró hosszas segítsége után a játékvezető úgy döntött, hogy les miatt érvényteleníti a találatot. Jobban játszott a Barca, és több helyzetük is volt, és a 28. percben érkezett a második találatuk is. Messi végezhetett el szögletet, amit tökéletesen Lenglet fejére tekert, aki szépen fejelt a hálóba. A játékrész második felére kicsit leengedett a Barca, a Leganes viszont továbbra is visszafogottan játszott, így nem változott már az eredmény a szünetig.

A második félidőre is megmaradt a játék képe, és továbbra is a Barcelona játszott fölényben. Egy ideig csak a labdabirtoklásban kerekedtek felül, aztán az 59. percben érkezett a harmadik katalán gól is. Messi cselezte át magát a védőkön, majd lőtt, és a labda megpattanva Cuellar mellett került a hálóba. A Leganes itt már teljesen szétesett, és bár volt egy-két támadásuk, egyik sem volt veszélyes. A 77. percben Arthur is betalált, miután Fati és Messi lövését is blokkolták, de a kipattanó a brazil elé került. A végére jutott még egy Messi-gól, most Rakitic ugratta ki tökéletesen az argentint, aki remek mozdulattal lőtt a kapuba, ezzel le is zárva a mérkőzést.

Barcelona-Leganes: 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Griezmann (4.), Lenglet (28.), Messi (59. 89.), Arthur (77.) ill. –
Sárga lap: – ill. Ruben Perez (25.), Aguirre (64.), Awaziem (73.), Tarin (83.)
Kiállítás: – ill. –