Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus középpályásával erősített a Dortmund – hivatalos

A Borussia Dortmund és a Juventus egyaránt hivatalos honlapján jelentette be, hogy az olasz együttes német válogatott középpályása, Emre Can az idény végéig a német csapatnál folytatja, továbbá a BVB-nek – különböző feltételek teljesülése esetén – a nyári átigazolási időszakban végleg meg kell vásárolnia a játékjogát.

Emre Can távozásáról már jó ideje lehetett híreket olvasni, a 26 éves középpályás Maurizio Sarri érkeztével perememberré vált Torinóban, és az őszi Bajnokok Ligája-idényre be sem nevezték. Ebben az évadban eddig csak nyolc bajnokin jutott szóhoz, kétszer volt kezdő, és egy meccset sem játszott végig.

A 25-szörös német válogatott középpályás pénteken átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta az idény végéig szóló kölcsönszerződését. A Juventus honlapján olvasható közlemény szerint a dortmundiak egymillió eurót fizetnek a kölcsönért, továbbá kötelező opciót szereztek Can játékjogának végeleges megvásárlására: eszerint különböző – nem részletezett – sportszakmai feltételek teljesülése esetén a Dortmundnak 25 millió eurót kell majd fizetnie a Juventusnak az átigazolás véglegesítéséért.

A Transfermarkt által 33 millió euróra taksált középpályás a Bayern Münchenben kezdte profi pályafutását, 2013-ban a Bayer Leverkusenhez, 2014-ben a Liverpoolhoz igazolt, majd az angol klubtól, szerződése lejártával, 2018 nyarán távozott és lett a Juventus labdarúgója.

A Dortmund Can átigazolása előtt nem sokkal azt is bejelentette, hogy távozik a csapattól Jacob Bruun Larsen. A dán válogatott szélső 2024 nyaráig szóló szerződést kötött a Hoffenheimmel. A Hoffenheimhez kapcsolódó hír, hogy Jürgen Locadia nem tölti ki a kölcsönszerződését, a holland csatár egy év helyett már most visszatér az angol élvonalbeli Brighton & Hove Albionhoz.

A téli átigazolási időszak utolsó óráinak történéseit folyamatosan frissülő cikkünkben követheti figyelemmel.