Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca lemond az egyik legtehetségesebb fiatal csatáráról?

A téli átigazolási szezon zárásaképp még egy támadó váltott klubot: a La Masia és a spanyol utánpótlás válogatottak ifjú sztárja állt tovább.

Kép: Mundo Deportivo

Aki követi a spanyol utánpótlás válogatottakat, vagy a Barcelona akadémiájának eseményeit, az bizonyára hallott már Abel Ruizról. A még mindig csak 20 éves csatár 37 meccsen 27 gólt szerzett az U17-es válogatottban; az U19-ben 18 meccset kapott és az U21-ben is szerepelt már. Alapember volt az Ifjúsági BL-ben és 68 mérkőzésig jutott a Barcelona B csapatában – egyszer még a felnőttek között is megmutathatta magát egy Getafe elleni bajnokin.

A gólok száma azonban folyamatosan csökkent az esetében. Idég 19 bajnokin 3 találatig jutott csak és más sorozatokban sem tudott kiteljesedni. Talán ez is az oka annak, hogy kölcsönadta őt az FC Barcelona.

Új klubja a portugál Braga lesz, amely opciós jogot is kapott hozzá. Értékét jelenleg 3 millió euróra becsüli a Transfermarkt, pályafutása szempontjából pedig döntő jelentőséggel bírhat majd az elkövetkezendő másfél év. Ha lehetőséget kap és elkezdi ontani a gólokat Portugáliában, akkor még akár vissza is vásárolhatja majd a katalán klub. Ha viszont mégsem találja meg a góllövő cipőjét, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülhet.

Úgy tűnik, Barcelonában utóbbit tartják valószínűbb forgatókönyvnek. Meglátjuk, rácáfol-e a kétkedőkre.