Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Setien nem pánikol a Barcelona 17 fős kerete miatt

Véget ért a január és vele együtt az átigazolások is lezárultak erre a télre. Az FC Barcelona nem esett túlzásokba, mindössze két új játékost szerződtettek – és ők is majd csak a nyáron csatlakoznak. Nem lesz ebből baj?

Kép: FC Barcelona Noticias

Mint ismeretes, a Barca jelenlegi talán legnagyobb problémája, hogy Luis Suarez több hónapra kidőlt sérülés miatt és nincs helyette kellően gólerős megoldás a támadósor közepére. Az utána maradó űrt pedig meg sem próbálták betölteni: Rodrigo szerződtetését elengedték, így a valenciai csatár végül a Villarrealhoz került. Ezen felül Alena, Todibo, Wague és Carles Perez is távozott – 17-en maradtak a keretben.

Trincao és Matheus Fernandes le lett igazolva ugyan, de mind a ketten majd csak nyáron csatlakoznak, így marad ez a szűkös keret a szezon hátralévő részére. Hogy mik voltak az eredeti tervek a klubnál és hogy ezekbe mennyire volt beleszólása Quique Setiennek, az nem tisztázott. Ugyanakkor a csapat edzője próbált higgadt maradni a legutóbbi sajtótájékoztatón. A fent részletezett problémákra például a B-csapatot és a fiatalokat hozta fel, akikhez bátran nyúlhat majd. Riqui Puig eddig is kapott bizalmat, az ő nevével többször is találkozhatunk majd, de Collado, vagy Araujo is egyre többször kerülhet majd bevetésre a felnőtt csapat bajnoki meccsein.

Setien félig-meddig új igazolásként számolt még be a hamarosan visszatérő Dembeléről is, aki szerinte sokat tud majd lendíteni csapata játékán. Igaz, a francia a hétvégén várhatóan még nem lesz bevethető.