Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bizalmatlanság a Barca vezetőségében – ezért nem tudtak erősíteni a télen?

Nem sült el túl jól a január az FC Barcelona számára, hiszen sikerült rossz ütemben, a téli szünet legvégén edzőt cserélniük, nem pótolták a sérült Luis Suarezt a támadó szekcióban, illetve érkezők hiányában 17 fősre szűkült a csapat kerete a tavaszi hajrá előtt. Baj van?

Kép: FC Barcelona

Az AS.com arról számolt be, hogy a klubelnök Bartomeu, illetve a szakmai irányításért felelős személyek – Eric Abidal és Ramon Planes – között a kapcsolat megromlott. Pontosabban nincs összhang, kommunikáció, közös tervezés – Bartomeu a saját kezébe vette a keret menedzselését.

A spanyol lap krízishelyzetként emlegeti a mostani szituációt, melynek kapcsán az említett két ember még mindig nem beszélt Bartomeuval. A hírek szerint most is épp azon fáradoznak, hogy le tudjanak ülni tárgyalni az elnökkel, hogy most mégis mi legyen. Úgy fest, Bartomeu nem bízik Abidalékban, akik pedig innentől nem tudják, hogy a felelősségük mire terjed ki a klubon belül. Bartomeu ugyanis a legfontosabb döntéseket nem velük összhangban, hanem más szakértők tanácsára hozta meg.

Abidal és Planes mindenképp szeretett volna támadót szerződtetni, ugyanakkor ez mégsem jött össze. Ráadásul ezzel rossz pontot szereztek Quique Setiennél is, aki szintén számított a segítségükre a keret megerősítése kapcsán, ám csalódnia kellett. Trincao kapcsán árulkodó volt például az a nyilatkozata, hogy ő is csak most tudta meg, hogy a klub megszerzi, de majd igyekszik jövőre beépíteni.

A koncepciótlanság új méreteket ölt Barcelonában és kérdéses, hogy minek kell bekövetkeznie a tényleges változáshoz. Eddig csak ész nélkül vásároltak játékosokat, de most már ezt sem teszik meg – a keretben lévő lyukak ott tátonganak betöltetlenül. Folytatása következik.