Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ansu Fati duplájával győzedelmeskedett a Barcelona – videóval

A spanyol bajnokság 22. fordulójának zárómérkőzésén a Barcelona a Levante együttesét fogadta a Camp Nouban. A Barcelona jól játszott hazai pályán, hiába próbált bátran futballozni az elején az ellenfele. Végül Ansu Fati döntött, amihez azért kellett Lionel Messi zsenije is. 

Forrás: laliga.es

Bátran kezdett a Levante, és támadásokat is tudott vezetni a Barcelona ellen. A katalánok azért veszélyesebbek voltak, a 14. percben például Ansu Fati passza után Messi került helyzetbe, de a lövése centikkel elkerülte a kaput, ahogy pár perccel később Griezmann próbálozása is elgurult a bal kapufa mellett. A 29. percben nagyon közel járt a Barcelona a gólhoz, amikor Messi egy cselt követően eresztett el egy bombát távolról, de a kapus hatalmasat védett. Egy perccel később viszont már érkezett is a gól. Az argentin támadó tökéletes kiugratása után Ansu Fatinak már csak a hálóba kellett lőni. A 32. percben a 17 éves támadó ismét betalált, a passzt szintén Messi adta, ám a labda most a kapus lábai között jutott a hálóba. A Barca a játékrész végére már teljesen átvette az irányítást, de a szünetig már nem lőtt újabb gólt.

A második félidőben sem változott a játék képe, a katalánok továbbra is fölényben játszottak. Az 50. percben Messi egy szenzációs mozdulatsor után a kapu közepét célozta meg, de a védők bele tudtak lépni a labdába és tisztázni tudtak. A Levante első valamire való helyzete az 54. percben érkezett, ekkor Rochina reagált jól egy kipattanóra, de végül messze kapu fölé lőtt. A 67. percben azonban már Ter Stegennek kellett védenie, amikor Hernani kapásból tüzelt a léc alá. Messi azért nem állt még le, és a 75. percben Fernandeznek kellett bravúrral védenie az argentin jobb alsó sarokba tartó lövését. A Levantének a végére mégiscsak összejött a szépítés, amikor a 92. percben Rochina hatalmas erővel távolról ellőtte, a labdát pedig Ter Stegen sem tudta fogni.

Barcelona–Levante: 2-1 (2-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Adrián Cordero Vega
Gólszerzők: Fati (30. 32.) ill. Rochina (90+2.)
Sárga lap: Pique (65.), Alba (65.) ill. –
Kiállítás:ill.

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Pique, Semedo, Busquets, De Jong (Arthur, 80.), Rakitic, Fati (Puig, 87.), Griezmann (Sergi Roberto, 71.), Messi. Vezetőedző: Quique Setién

Levante: Fernandez, Miramon, Vezo, Postigo, Tono, Rochina, Melero (Hernani, 60.), Vukcevic (Bardhi, 80.), Campana, Morales (Mayoral, 60.), Roger. Vezetőedző: Paco Lopez

A 22. forduló eredményei:

Szombat:
Granada-Espanyol: 2-1
Real Madrid-Atletico Madrid: 1-0
Mallorca-Valladolid: 0-1
Valencia-Celta Vigo: 1-0

Vasárnap:
Leganes-Real Sociedad: 2-1
Eibar-Betis: 1-1
Athletic Bilbao-Getafe: 0-2
Sevilla-Alaves: 1-1
Villarreal-Osasuna: 3-1
Barcelona-Levante: 2-1

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: