Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: elkapta a Manchester City-t Mourinho és a Tottenham – videóval!

Az angol bajnokság 25. fordulójában a Manchester City a Tottenham otthonába látogatott, ahol folytatódhatott Guradiola és Mourinho közös története.

Kép: AS.com

Jose Mourinho több érdekes húzást is bevetett a kezdőcsapatában: a sérüléséből visszatérő Lloris védett, de ott volt a fiatal Tanganga, Lo Celso, Winks, az új érkező Bergwijn, valamint a középcsatárként játszó Lucas Moura is. Ezeken túl viszont a portugál szakember nem hazudtolta meg önmagát: konzervatív taktikával állt elő és a busz leparkolása után az ellenfele hibáira alapozott hazai pályán. Guardiola ezzel szemben szokás szerint kezdeményező volt, ám kellően óvatos is, hiszen a londoniak védelme tekintélyt parancsoló.

Az első tíz perc jó tempóban zajlott, majd kisebb megtorpanás után leült a meccs. Helyzeteket nem nagyon láthattunk, főleg a mezőnyben zajlott a játék. Főleg a City erőlködött és a szünethez közeledve egyre többször tudták feltörni a Spurs védekezését. A 40. percben aztán büntetőt végezhetett el a vendég együttes, miután jó 2 perccel az esetet követően (Agüerót rúgták föl) a videóbíró javaslatára megállították a tovább folyó játékot és Mike Dean a büntetőpontra mutatott. Gündogan azonban nem élt az adódó lehetőséggel, ugyanis Lloris jó érzékkel hárította a próbálkozását. Innentől azonban elszabadultak az indulatok. Kisebb tülekedés után Alderweireld és Zinchenko is besárgult, Sterling pedig közel került második sárga lapjának a megszerzéséhez.

A szünetben kifújták magukat a játékosok, így a folytatásban már ismét nyugodtabb idegállapotban tudtak futballozni. A fegyelmezetlenség azonban idővel visszaütött – a City-nek mindenképp. A 61. percben ugyanis nagyon fontos eseményt jegyezhettünk fel: Zinchenko vállal tette odébb ellenfelét, amiért a bíró ismét sárgát adott, az ukrán így pedig kiállni kényszerült. Megfogyatkozott a City és mindezt fejben nagyon nehezen tudták feldolgozni a vendég játékosok. Főleg ennek volt köszönhető az is, hogy az első PL-meccsét játszó Bergwijn alig 2 perccel az esetet követően megszerezte első gólját a Tottenhamben és vezetéshez juttatta csapatát.

A holland támadó szép találata pedig egy olyan helyzetet teremtett, amiből már nem igazán volt visszaút. A londoniak masszívan védekeztek és éltek az emberelőnnyel. Guardiola Cancelót hozta be, viszont innentől már meg volt kötve a keze a taktikai variációk kapcsán. A 71. perctől pedig végképp lefutottá vált a találkozó. Ekkor ugyanis Son villant meg, a koreai találatával pedig kialakult a 2-0-ás végeredmény. A Spursnek ezen az estén minden összejött, de fegyelmezett játékkal tenni tudtak a szerencséjükért. A City viszont bizonyos értelemben egy szinte megnyert meccset szalasztott el – emlékezzünk, hogy az első félidő végén még ők rúghattak tizenegyest. Az azonban kimaradt, majd a piros lap és a gólok döntötték el végleg a három pont sorsát. A Tottenham így feljött az 5. helyre a táblázaton, míg a City maradt a második, de csak 2 pont az előnyük a Leicester előtt.

Tottenham Hotspur – Manchester City 2-0
G.: Bergwijn (63.), Son (71.)

Tottenham Hotspur: Lloris – Tanganga, Davinson Sanchez, Alderweireld, Aurier – Lo Celso, Winks – Son, Alli (Ndombele), Bergwijn (Lamela) – Lucas Moura (Dier). Edző: Mourinho.

Manchester City: Ederson – Zinchenko, Otamendi, Fernandinho, Walker – Gundogan, Rodri, De Bruyne – Sterling (Bernardo Silva), Agüero (Cancelo), Mahrez (Gabriel Jesus). Edző: Guardiola.