Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Soldado egy duplával ejtette ki a Valenciát – videóval

A spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Granada a Valenciát fogadta, és remekül is játszottak a hazaiak, amelynek eredményeképp tovább is jutottak a legjobb négy közé. Soldado duplázott, a győztes gólt pedig a mérkőzés hajrájában lőtte. 

Az első játékrészben jobb volt valamennyivel a Granada, amit az is bizonyított, hogy már a 3. percben megszerezték a vezetést Soldado góljával. A 15. percben egyenlített volna a Valencia, de Rodrigo gólját les miatt érvénytelenítették. A hazaiak ezután több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, a 17. percben Foulquier lövése csattant a jobb kapufán, a 31. percben pedig Herrera lőtt ismét kapufát, de ezúttal a jobb oldalon. A 40. percben mégiscsak összejött az egyenlítés a Valenciának, és Rodrigónak ezt a gólját már érvényesnek ítélték meg.

A második félidő már kiegyenlítettebb volt. A 61. percben még Maxi Gomez lövését védte bravúrral Escandell, míg a 77. percben Machis bal alsó sarok irányába tartó próbálkozását hárította Domenech. Már úgy tűnt, hogy hosszabbítás fog következni, amikor a 94. percben Jaume Costa kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Granada, amit végül Soldado váltott gólra. Duplája a mérkőzés végét, és a hazaik továbbjutását is jelentette.

Granada-Valencia: 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Soldado (3. 90+4. – büntetőből) ill. Rodrigo (40.)
Sárga lap: Gonalons (43.),  Soldado (53.) ill.
Kiállítás: – ill.