Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Elképesztő meccsen búcsúzott a Real Madrid! – Videó

Hatalmas meglepetésre a későn ébredő Real Madrid hazai pályán maradt alul a Real Soceidad ellen a spanyol Király-kupa negyeddöntőjében, búcsúzott a sorozattól.

Ödeggardot még a Real Sociedad játékosai köszöntötték gólja után a Bernabéuban (Kép: Bleacher Report Facebook)

Ahogyan azt mi is beharangoztuk, erős kezdővel állt fel a Real, mely jelezte, hogy igen is ott akarnak lenni a blancók a Király-kupa legjobb 4 csapata között. A találkozó azonban nem úgy indult, ahogyan azt a hazaiak elképzelték, hiszen Martin Ödegaard a 22. percben szerzett találata jelezte, hogy a baszkok sem feltartott kézzel érkeztek Madridba – Ugye tudjuk, hogy Ödegaard a Real kölcsönjátékosa?! 

Voltak ugyan nagy lehetőségei a szünet előtt a blancóknak, de a Sociedad elsősorban kapusa kiváló teljesítményének köszönhetően mégis megúszta kapott gól nélkül az első félidőt!

A fordulást követően pedig ha az első 45 percre azt mondtuk, hogy ‘nem úgy indult, ahogyan azt a hazaiak elképzelték’, hát a második még inkább nem úgy!

Alexander Isak az 54. és az 56. perc között szerzett duplájával szó szerint sokkolta a Bernabéu közönségét. Ha hozzávesszük, hogy a találkozó ezen részében a vendégeknek volt egy videózás után elvett góljuk is, akkor talán a ‘sokkolta’ nem fejezi ki tökéletesen a látottakat…

Három gólos hátrányban jött az első Real-gól, Marcelo révén, ám erre volt válasza a Sociedadnak, mégpedig Mikel Merinonak (Isak adta a gólpasszt, aki így két góllal és egy gólpasszal zárt).

Érezhető volt, hogy mindent egy lapra feltéve próbálkoznak majd a hazaiak a hajrában. Elképesztő végjátékba is torkollott a meccs: Jöttek a nagy Real-rohamok; a VAR érvénytelenített egy hazai gólt is; a vendégek 10 emberre fogyatkoztak. Sergio Ramos lényegében az utolsó percekben már csatárt játszott, ám gólt nem ő, hanem előbb Rodrygo, majd a hosszabbítás perceiben Nacho szerzett.

A Real túl későn ébredt, a Sociedad pedig három gólos előnyéből egyet megtartott, és nagy győzelmet aratva bejutott a Király-kupa elődöntőjébe!
Madridi részről ezzel véget ért egy szép sorozat, 21 veretlenül megvívott találkozót követően kapott ki újra a csapat.

https://www.youtube.com/watch?v=JPtvFBXnZrs

Real Madrid – Real Sociedad 3-4 (0-1)
Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerzők: Marcelo (59.), Rodrygo (81.), Nacho (93.) illetve Ödegaard (22.), Isak (54. és 56.), Merino (69.)
Sárga lap: Militao (77.), Vinícius (94.) illetve Ödegaard (11.), Le normand (19.), Zubeldia (66.), Gorosabel (86.)
Piros lap: Gorosabel (95.)

Real Madrid: Areola – Nacho, Militao, S. Ramos, Marcelo – Valverde (Rodrygo, 76.), Kroos, James (Modric, 45.) – B. Díaz (Jovic, 76.), Benzema, Vinícius. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Real Sociedad: Remiro –  Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Monreal – Zubeldia – Januzaj (Barrenetxea, 45.), Ödegaard (A. Guevara, 65.), Merino, Oyarzabal – Isak (Munoz, 70.). Vezetőedző: Imanol Alguacil