Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Gulácsi is nagyon kellett a lipcsei pontszerzéshez!

A német Bundesliga 21. fordulójának nagy rangadóján döntetlent játszott egymással a Bayern München és a RB Leipzig együttese, előbbi pályaválasztásával.

(Kép: Bundesliga Twitter)

Alaposan bekezdtek a bajorok a találkozón, az első 15 percben jóformán a lipcseieknek az is gondot okozott, hogy átlépjék a félpályát. Az óriási Bayern-fölény helyzetekben is megmutatkozott, ám ha kellett a védők vagy Gulácsi, ha már ők sem akkor Fortuna mentette meg a vendégeket.

Julian Naglelsmann csapata aztán ahogyan telt-múlt az idő, igazolta, hogy miért tartják idén már a bajnokság egyik favoritjának, hiszen rendezte sorait, és szervezett, a szilárd védekezésre építő futballjával alaposan megnehezítette a “rekordbajnok” dolgát.

A Bayern többet birtokolta a labdát, többet próbálkozott, ám Gulácsi Péteren ezen az estén nem lehetett kifogni. A magyar válogatott első számú kapusa két hatalmas védést is bemutatott a 90 perc során, így nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a lipcseiek elvittek egy pontot az Allianz Arénából.

Csúcsmeccsnek indult, ám végül óriási taktikai csata lett belőle. A Bayern maradt a tabella élén, Gulácsiék pedig egy egységgel lemaradva, a a második helyen állnak.

FC Baryern München – RB Leipzig 0-0
München – Allianz Aréna, Vezette: M. Fritz
Sárga lap: Kimmich (57.) Pavard (93.) illetve Laimer (36.), Upamecano (50.)
Piros lap: –

Bayern: Neuer – Davies, Alaba, Boateng (Hernandez, 67.), Pavard – Kimmich, Thiago, Goretzka (Coman, 85.) – Müller, Lewandowski, Gnabry (Coutinho, 60.). Vezetőedző: Hanzli Flick

Lipcse: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg, Angelino – Adams, Laimer – Sabitzer, D. Olmo (Schick, 69.) – Werner (Poulsen, 93.), Nkunku (Lookman, 82.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann

A bajnokság állása: