Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: hiába vezetett a Milan, Ronaldo büntetője reményt adott a Juvénak – videóval

A Coppa Italia, azaz az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzését játszotta egymással az AC Milan és a Juventus a San Siróban. A hazaiak sokkal jobbak voltak, míg a torinóiaknak nem sok veszélyes helyzete volt. A Milan végül csak lőtt egy gólt, és úgy tűnt, hogy megnyerik a mérkőzést, de jött Cristiano Ronaldo, aki egy tizenegyessel reményt adott a csapatának a visszavágóra. A Milan nagyon nehéz helyzetbe került a második mérkőzés előtt, mert Ibrahimovic és Castillejo a sárga lapok miatt nem léphet majd pályára, míg Theo Hernandez a kiállítása miatt.

Forrás: AC Milan Twitter

Jól kezdett a Milan, volt is egy-két próbálkozásuk, de ezek elkerülték a kaput. A gólhoz legközelebb is a hazaiak álltak először a 22. percben, ekkor Calabria lövését kellett bravúrral védenie Buffonnak. A 36. percben azért csak volt egy helyzete a Juventusnak is, amikor Cuadrado becselezte magát a kapu előterébe, majd megcélozta a kapu bal alsó sarkát, de Donnarumma látványos reflexmozdulattal védeni tudott. A játékrész végén is többet támadott a Milan, bár a labdabirtoklást a Juve nyerte.

A második félidő egy hazai helyzettel kezdődött, ekkor Rebic hatalmas, kapu közepébe tartó bombáját kellett védenie Buffonnak. Az 52. percben Castillejo vette célba a jobb alsó sarkot, de nem volt elég erő a lövésében, így Buffon különösebb erőfeszítés nélkül hárítani tudott. Egyre veszélyesebbé vált a Milan, és a 61. percben sikerült is megszerezniük a vezetést. Castillejo beadására Rebic csapott le, majd gyorsan kapura is lőtt, ami így védhetetlen volt Buffon számára. A 72. percben azonban emberhátrányba került a hazai csapat, mivel Theo Hernandez egy csúnya belépő után megkapta a második sárga lapját is. A Juventus azonban nem tudta ezt kihasználni, és igazán komoly helyzetei sem voltak az utolsó 20 percben, viszont a 90. percben Cristiano Ronaldo ollózni próbált a kapu előtt, a labda pedig pont Calabria kezére pattant, amiért tizenegyest kaptak a vendégek. Természetesen a portugál támadó állt a labda mögé, és védhetetlenül kilőtte a bal felső sarkot. A 6 perces hosszabbításban bár próbált támadni a Milan, egy utolsó pillanatos Ibra-fejesen kívül már nem voltak veszélyesek, és az eredmény sem változott már.

AC Milan-Juventus: 1-1 (0-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Paolo Valeri
Gólszerzők: Rebic (61.) ill. Ronaldo (90+1. – büntetőből)
Sárga lap: Ibrahimovic (30.), Theo Hernandez (42.), Pioli (43.), Kessie (58.), Castillejo (69.), Calabria (90.) ill. Ramsey (30.)
Kiállítás: Theo Hernandez (72.) ill. –

AC Milan: Donnarumma, Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez, Calhanoglu (Paqueta, 86.), Bennacer, Kessie, Castillejo (Saelemaekers , 80.), Rebic (Laxalt, 74.), Ibrahimovic. Vezetőedző: Stefano Pioli

Juventus: Buffon, De Sciglio (Higuain, 69.), De Ligt, Bonucci, Alex Sandro, Matuidi (Rabiot, 73.), Ramsey (Bentancur, 63.), Pjanic, Cuadrado, Dybala, Ronaldo. Vezetőedző: Maurizio Sarri