Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így akadályozná meg a PSG, hogy Mbappé a Real Madridba igazoljon

A spanyol AS egy PSG közeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy a PSG már felkészült arra az esetre is, ha a Real Madrid le akarná igazolni Mbappét. 

Forrás: goal.com

“Nem lesz könnyű a Real Madridnak leigazolni Mbappét.”

– ezt nyilatkozta egy PSG közeli forrás a spanyol AS-nek, akire hivatkozva azt írják, hogy a PSG egy teljesen új szerződést fog ajánlani a francia támadónak olyan feltételekkel, amit nem tud majd visszautasítani, mindezt pedig még a 2020-as Európa-bajnokság előtt. Az új kontraktusban állítólag olyan fizetést ajánlanak majd Mbappénak, amivel már Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szintjén lesz, ami körülbelül 50 millió euró lenne szezononként.

Mbappé jelenlegi fizetése a PSG-nél különösen alacsony, “mindössze” 15 millió euró évente, ami csak 3 millió euróval több, mint amikor 2017-ben leigazolták az AS Monacóból. A fiatal támadó jelenlegi szerződése 2022-ig szól, erre akarnak most rálicitálni, hogy mindezzel megakadályozzák azt, hogy idő előtt a Real Madridhoz szerződjön.

“Nem akarják őt elengedni a 2022-es, katari világbajnokság előtt.”

– erősítette meg a lap forrása.

Az AS korábban arról írt, hogy a madridi klub elnöke, Florentino Perez terve szerint 2021 nyarán próbálja majd elhozni Mbappét, amikor már csak egy év van hátra a szerződéséből. Ez a stratégia nagyon hasonló ahhoz, mint amit Eden Hazard leigazolásánál is csináltak, hiszen így a piaci értéke alatt, 100 millió euróért tudták megvenni a belgát. A Real Madridnak így az a legfontosabb, hogy a francia játékos ne írjon alá egy szerződéshosszabbítást, megakadályozni viszont ezt nehezen tudja, mert nem férkőzhetnek Mbappé közelébe.