Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Két évre kizárták a Manchester Cityt a BL-ből – HIVATALOS

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy a pénzügyi fair play szabályainak megsértéséért kizárta a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája következő két idényből.

Forrás: Sky Sports

Az UEFA hivatalos közleményéből kiderült, hogy a szövetség elfogadta a Klubok Pénzügyi Kontrollját Végző Testülete (CFCB) által kiadott határozatot, amelyben összefoglalták a Manchester City vétségeit az általuk elvégzett nyomozás alapján.Több levelezést és dokumentumot is megvizsgáltak, amikből az derült ki, hogy a Cityt valójában a katari milliárdos tulajdonosok finanszírozták az Eithad légitársaság nevében kötött szponzori szerződés mögé bújva. A szabálytalanságok 2012 és 2016 között történtek, a klub pedig nem működött együtt a kivizsgálás során.

Ezek alapján az UEFA úgy határozott, hogy a következő két idényre, a 2020/21-es, illetve a 2021/22-es szeznonra kizárja a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából és minden UEFA által indított sorozatból, emellett pedig 30 millió eurós pénzbüntetést is kaptak.

A klub is reagált már a hírre, és a hivatalos közleményben jelezték, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbeznek majd az ítélet ellen.