Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Haaland: “Nem a pénz miatt választottam a Dortmundot”

Erling Haaland ragaszkodik ahhoz, hogy nem a pénz miatt igazolt a Borussia Dortmundba a Manchester United helyett.

Forrás: talksport.com

Haaland ügynöke, Mino Raiola szerint 12 csapat érdeklődött ügyfele iránt az elmúlt néhány hónapban, de a fiatal norvég támadó végül a Borussia Dortmundnál kötött ki. Az egyik közülük a Manchester United volt, ami hajlandó lett volna kifizetni a nagyon alacsony, 17 millió eurós kivásárlási árat érte, viszont a hírek szerint az ajánlott szerződésbe ők nem akartak belerakni egy ilyen kilépési záradékot, de mivel a játékos és a menedzsmentje ragaszkodott volna hozzá, így a tárgyalások megakadtak.

Ezt erősítheti most meg Haaland nyilatkozata is, amelyben kiemeli, hogy nem a pénz állt a középpontban a döntése meghozatalánál.

“Csak azért szóltak erről a lapok, mert valamiről írniuk kellett. Kicsit vicces, hogy ilyennek címkéztek fel, pedig akik ismernek tudják, hogy egyáltalán nem vagyok egy pénzéhes ember. Az előző szezon végén leültem édesapámmal beszélgetni arról, hogy hogyan tovább, és ő akkor még meg sem említette a Dortmundot, majd én kérdeztem rá nála, hogy “Mit gondolsz erről a klubról? Nekem tetszik.”, erre ő csak annyit mondott, hogy “Meglátjuk”. Aztán hirtelen az egész egy valódi lehetőséggé vált, és jó megérzéseimmel voltak ezzel kapcsolatban. Szerencsére az egész folyamat egyszerűen lezajlott, főleg, hogy a szezon első felének végéig nem is igazán gondolkodtam az átigazolásról, mert én csak focizni akartam.”

– nyilatkozta Haaland a norvég Viasport tv-csatornának.

A játékos az interjúban az ügynökét is megvédte, akit mostanában elég sok kritika ért. Haaland elmondása szerint Raiola a tökéletes ügynök a számára, aki rengeteget tett azért, hogy a lehető legjobb klubban focizhasson.