Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: négyet vágott a Dortmund, Haaland ismét betalált – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 22. fordulójának nyitómérkőzésén a Borussia Dortmund hazai pályán négygólos győzelmet aratott az Eintracht Frankfurt ellen.

Fotó: Ultimate Borussia

A sárga-feketék kezdőcsapatából sérülés miatt hiányzott a kapitány Marco Reus és az idényben szintén meghatározó szerepet betöltő Julian Brandt is a túloldalon a kispadon kapott helyett az idei kiírás legeredményesebb frankfurti játékosa, Goncalo Paciencia. A Dortmund picivel több mint fél óra elteltével jutott vezetéshez, ekkor a rutinos Lukasz Piszczek lőtte ki az alsó sarkot.

A Frankfurt trénere, Adi Hütter a szünetben cseréhez folyamodott, Mijat Gacinovic helyére Bas Dost érkezett. A második játékrész elején a hazaiak megduplázták előnyüket, Jadon Sancho maradt teljesen üresen a bal szélen az angol válogatott támadójátékos Axel Witsel remek labdáját követően a kapuig menetelt, ahol a védelmet és Kevin Trapp kapust is sikerült becsapnia. Az 54. percben már hárommal ment Lucien Favre alakulata: Erling Haaland ezúttal is eredményes volt, méghozzá a második előkészítését jegyző Achraf Hakimi gólpasszából. Negyed órával a végső sípszót megelőzően Raphael Guerreiro használta ki a frankfurti védelem bizonytalanságát: az Európa-bajnok futballista nagyszerűen kivitelezett próbálkozásával beállította a 40-s végeredményt. A hajrában a BVB 17 esztendős tehetsége, Giovanni Reyna is lehetőséget kapott, míg a vendégeken Paciencia és Djibril Sow beállása sem segített.

A Borussia ezzel egy pontra megközelítette a listavezető Bayern Münchent a Bundesliga tabelláján, valamint jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a Lipcsét – előbbi a Köln vendége lesz vasárnap, utóbbi szombaton látja vendégül a Werder Brement.

Borussia Dortmund Eintracht Frankfurt 40 (1-0).
Gólszerzők: Piszczek, Sancho, Haaland, Guerreiro.

A találkozó videós összefoglalója:

A hétvége további programja:

Szombat
15:30 Augsburg Freiburg
15:30 Hoffenheim Wolfsburg
15:30 Paderborn Hertha
15:30 Leipzig Werder (Sport 2)
15:30 Union Leverkusen
18:30 Düsseldorf Gladbach (Sport 2)

Vasárnap
15:30 Köln Bayern (Sport 2)
18:00 Mainz Schalke (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: