Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: rég fordult elő ilyen Lionel Messivel

A Barcelona csapatának hullámvölgyét kiválóan reprezentálja, hogy az elmúlt hetekben a csapat legnagyobb sztárja is – önmagához képest – mérsékelten teljesít…

A spanyol bajnokság (La Liga) idei kiírásában ugyanis a szezon felén túl még mindig csupán 14 találatnál járó Lionel Messi az utolsó négy fordulóban képtelen volt betalálni, amelyhez hasonló utoljára 2014. januárjában esett meg a hatszoros Aranylabdás klasszissal.

A 32 éves argentin zseni a szombati, Getafe elleni mérkőzést megelőzően a Valencia, a Levante és a Real Betis ketrecét sem tudta bevenni, azért nagy hanyatlásról aligha kell említést tennünk vele kapcsolatban, hiszen a gólképtelen sorozata alatt is hat gólpasszal szolgálta ki társait, és 19 bajnoki fellépésről már 12 előkészítéssel bír, mellyel például a tavalyi, egész éves statisztikáját felülmúlta.

A folytatásban az Eibar, a Real Madrid és a Real Sociedad ellen kéne megtörnie Messinek a csendet, hogy ne állítsa be a hat évvel ezelőtti, nyolc mérkőzésen át tartó gól nélküli szériáját, ami még ha nyilván nem is jelentené automatikusan a csillogása visszaesését, kétségkívül kellemetlen lenne számára.