Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: 12 perc alatt intézte el a Bayern München a Kölnt – videóval

A német bajnokság 22. fordulójában a Bayern München a Köln otthonába látogatott. A bajor együttes nagyon hamar, 12 perc alatt tett szert háromgólos előnyre, amivel eldöntötte a mérkőzést, így semmit sem ért, hogy a hazaiak a második félidőre feljavultak. A Bayern ezzel a győzelemmel visszavette az első helyet az RB Leipzigtől a német bajnoki tabellán. 

Forrás: FC Bayern München Twitter

Az első félidő egyértelműen a Bayerné volt, és már nagyon hamar háromgólos vezetést szereztek. A vezető találat a 3. percben érkezett, amikor Müller passzolta Lewandowski elé a labdát, ő pedig Timo Horn mellett briliánsan lőtt a léc alá. A következő gól az 5. percben jött, ekkor megint Müller adott remek labdát Comannak, aki végül laposan a kapu közepébe lőtt. A harmadik találatra sem kellett sokat várni, hiszen a 12. percben Gnabry szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a jobb alsó sarokba ment. A 29. percben Gnabry ismét megpróbálkozott egy lövéssel, de a kapusnak ezt most sikerült a felsőlécre ütnie. Az eső játékrész végéig még érkezett néhány vendég helyzet, de a szünetig már nem változott az eredmény.

A második félidőre feljavult a Köln, és a 47. percben be is találták Cordoba révén, de a gólt les miatt érvénytelenítették. Az 56. percben Cordoba ismét betalált, de a játékvezető ezt sem adta meg szintén les miatt. Ezzel szemben a 66. percben érkezett a negyedik Bayern-gól, ekkor Gnabry verekedte át magát a védelmen és a tizenhatos sarkáról a kapu jobb oldalába tekert. Egyre többet támadott a Köln és Neuernek is többször kellett védenie, de végül a 70. percben összejött az egyenlítés a Kölnnek. Kainz labdája jutott át a védőkön éppen Uth elé, aki gyorsan reagált a kapu előtt, majd közelről lőtt a jobb alsó sarokba. A hátralévő időben szinte csak a hazaiak veszélyeztettek, de ezekből nem született gól vagy a pontatlanság vagy Neuer védéseinek köszönhetően, így a lefújásra már nem változott meg a végeredmény.

Köln-Bayern München: 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Uth (59.) ill. Lewandowski (3.), Coman (5.), Gnabry (12. 66.)
Sárga lap: Bornauw (79.) ill. Boateng (28.), Alcantra (49.)
Kiállítás: – ill. –

A hétvége további eredményei és programja:

Péntek:
Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt: 4-0

Szombat:
Augsburg  Freiburg: 1-1
Hoffenheim  Wolfsburg: 2-3
Paderborn  Hertha: 1-2
RB Leipzig  Werder Bremen: 3-0
Union Berlin  Bayer Leverkusen: 2-3
Düsseldorf  Mönchengladbach: 1-4

Vasárnap:
Köln  Bayern München: 1-4
18:00 Mainz  Schalke (Tv: Sport 2)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: