Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tippek és ötletek a FIFA legjobb játékosától! – videóval

Donovan Hunt, ismertebb nevén Tekkz a Fnatic csapatának játékosa. 2019-ben dominált a FIFA versenyeken. Utcahosszal verte a mezőnyt az Xbox játékosok ranglistáján. Ismertette a nagyvilággal taktikáit. Nézzük, mik is ezek…

Az 5 állítható (ultra defensive, defensive, balanced (alap), attacking, ultra attacking) felállása a következők:

• Ultra Defensive: 4-4-2 – „Semmi különleges, egy kiegyensúlyozott felállás”.

• Defensive: 4-2-3-1 – letámadja ellenfelét, hogy ne tudja irányítani a mérkőzést. A 4 támadó játékos tökéletes erre a feladatra. Az egyedüli támadó folyamatosan fent marad, hogy bosszanthassa az ellenfél védőit. A szélsővédői nem jönnek fel a támadásoknál, hogy egyben maradhasson védelme. Támadásoknál meg minden kreativitását próbálja kihasználni.

• Balanced (amit a meccs indításánál használ, ez sok esetben a játékosok beépítésén múlik)

• Attacking: 4-2-3-1 ugyanúgy, de különböző taktika.

• Ultra Attacking: 4-3-3 (4), ahol kettő középső- és egy támadó középpályás van.

Gyakran használ lestaktikát, amivel gátolni tudja az indításokat. A letámadást (team pressing) elkerüli, hiszen akkor nagyobb lehetőség van hibázni a védelmi vonal feltolása miatt. Akkor javasolja a lestaktika használatát, amikor az ellenfélnek nincs lehetősége a labdát előre játszani. Ha van lehetőség egy csatár indítására, akkor sok esetben sikertelen a lestaktika, emiatt sokszor kapott gólt Ő is, mert túlságosan feltolta a védelmét, de már tökéletesítette a használatát. Gyakorolni kell (természetesen nem éles helyzetben), és akkor egyre hatásosabb lesz.