A Fehérvár játékosát is behívták a magyarok ellen készülő keretbe

A Székesfehérváron légióskodó Georgi Milanov is meghívót kapott a fehéroroszok ellen jövő szerdán barátságos mérkőzésen pályára lépő bolgár válogatott keretébe.

Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitány 23 fős keretébe a most csütörtökön és egy hét múlva is az Inter ellen Európa-liga mérkőzést játszó Ludogorecből nem került be labdarúgó, a bolgár szövetség ugyanakkor szerdán a honlapján jelezte, külön köszönetet mond azoknak az egyesületeknek, amelyek elengedték futballistáikat a nem hivatalos FIFA-napon megrendezett barátságos meccsre.

A bolgárok március 26-án Szófiában a magyar válogatottat fogadják Európa-bajnoki pótselejtezőn, a győztes pedig öt nappal később játszik hazai pályán Izlanddal vagy Romániával az Eb-részvételért.

A június 12-én kezdődő Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, a Puskás Arénában három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntőre kerül sor. Ha a magyarok kijutnak a kontinensviadalra, akkor a világbajnok franciákkal és az Eb-címvédő portugálokkal hazai pályán játszhatnak az F-csoportban, amelyben még Németország szerepel.

A bolgár válogatott 23 fős kerete:

Kapusok: Georgi Georgiev (Szlavija Szófia), Martin Lukov (Lokomotiv Plovdiv), Daniel Naumov (CSZKA Szófia)

Védők: Ivan Goranov (Levszki Szófia), Andrea Hrisztov (Szlavija Szófia), Angel Ljaszkov (Botev Vraca), Viktor Popov (Cserno More Várna), Ivan Turicov (CSZKA Szófia), Sztefan Velkov (RKC Waalwijk), Petar Zanev (CSZKA Szófia)

Középpályások: Valentin Antov (CSZKA Szófia), Alekszandr Cvetkov (Beroe Sztara Zagora), Dimitar Iliev (Lokomotiv Plovdiv), Galin Ivanov (Szlavija Szófia), Krisztijan Malinov (CSZKA Szófia), Georgi Milanov (MOL Fehérvár FC), Todor Nedelev (Botev Plovdiv), Alekszandr Tonev (Botev Plovdiv)

Támadók: Szpasz Delev (Arda Krdzsali), Iszmail Isza (Cserno More Várna), Sztaniszlav Ivanov (Levszki Szófia), Szvetoszlav Kovacsev (Arda Krdzsali), Martin Mincsev (Cserno More Várna)