Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gálázott az Atalanta, nehéz helyzetben a Valencia – videóval

Hatalmas gólparádét rendezett az Atalanta történelme első egyenes kieséses  Bajnokok Ligája mérkőzésén!

(forrás:twitter.com/ChampionsLeague)

Történelme során először játszott az Atalanta a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, Gasperini csapata pedig megadta a módját, egy igazán őrült mérkőzésen vágott négyet a Valenciának “hazai pályán”. A San Siro Stadionjában lejátszott mérkőzésen az Atalanta ugyanis abszolút otthon érezte magát, Hateboer vezényletével pedig már a mérkőzés korai szakaszában jelezték a vendégek számára, hogy tapasztalatlanságuk ellenére egyáltalán nincsenek megszeppenve.

Az Atalanta hengerelt, gyors és pontos futballal, lelkesen focizta le a Valencia csapatát az első félidőben, Hateboer találata után a remek formában lévő Ilicic is betalált a félidei sípot megelőzően.

A második játékrészben sem állt jobban a vendégek szénája, a szünet után újult erővel rohamozott az Atalanta, melynek gyümölcseként először Freuler tudott betalálni, majd a csapat negyedik gólját az így duplázni tudó Hateboer rúgta meg a mérkőzés 62-ik percében.

A rengeteg hiányzóval felálló Valencia olyan neveket nélkülözött az együtteséből, mint Coquelin, Florenzi, Gabriel, Garay, Rodrigo és Vallejo, azonban Celades keretének erősségét mutatja, hogy rengeteg hiányzója ellenére a Valencia így sem omlott teljesen össze a négy gól bekapása után, hiszen a csereként beálló Cheryshev két perccel beálltát követően tudott szépíteni csapatának, ezzel egy minimális tartást és reményt nyújtva a Spanyolországban esedékes visszavágóra csapatának.

 

Atalanta -Valencia: 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Hateboer (16. 63.) Ilicic (42.) Freuler (57.) ill. Cheryshev (66.)
Sárga lap: Hateboer (79.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Valencia: Domenech; Wass, Mangala, Diakhaby, Gaya; Torres, Parejo, Kondogbia, Soler; Maxi Gomez, Guedes.

Atalanta: Gollini, Toloi, Palomino, Gosens, Gomez, Freuler, De Roon, Djimsiti, Hateboer, Ilicic, Pasalic.