Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi az MLS-be tart – sajtóhír

Argentin lapinformációk szerint egy komoly lehetőség merült fel a hatszoros Aranylabdás klasszis számára, hogy a Barcelona vezetőségével szemben fokozódó konfliktust enyhítse, és klubot váltson a nyáron…

A minap több forrás is megerősítette, hogy Lionel Messi édesapja felvette a kapcsolatot az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy elöljáróival fia esetleges klubváltása ügyében, és például John E. Rojas az argentin klasszisnak minden esélye meg lehet rá, hogy akár már nyáron csatlakozzon az Észak-amerikai együtteshez.

Mint ismeretes, néhány héttel ezelőtt komoly felfordulás történt a Barcelona háza táján, miután Messi és a sportigazgató összeszólalkozott egymással, de végül állítólag házon belül tisztázták a nézeteltéréseket, és Éric Abidal maradt a pozíciójában. Ugyanakkor sokat elárul a kialakult helyzetről, hogy ennek ellenére Messi édesapja új lehetőségeket kezdett feltérképezni fia számára, ha jelenleg elégedettek is a barcelonai viszonyokkal, nem kizárt, hogy a közeljövőben Messi tényleg el fogja hagyni az általa 2001 óta szolgált katalán óriásklubot.

Az amerikai források szerint a Galaxy-nek Zlatan Ibrahimovic távozása után lenne lehetősége finanszírozni Messi fizetését, ráadásul a csapatnál Guillermo Barros Schelotto személyében argentin tréner tevékenykedik, és a válogatottbeli csapattárs, Cristian Pavón személyében egy régi ismerőssel játszhatna együtt a Barca klasszisa.

A 32 éves argentin csillag minden sorozatot figyelembe véve 714 mérkőzésen 622 gólt szerzett a Blaugrana színeiben, az első csapatot 2004 óta erősíti.