Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Barcától érkező Perez góljával nyert a Roma – eredmények

A kora esti mérkőzések után 21:00-tól is rendeztek találkozókat, a 16 közé jutásért játszottak a csapatok.

AS Roma – Gent 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Perez (13.), ill. 

A Roma remekül kezdte a mérkőzést, a télen a Barcelonától érkező Perez már a 13. percben megszerezte a vezetést (1-0). Ezután visszaesett a Roma játéka, sok hibával játszottak a hazaiak, de ezekkel nem tudott élni a Gent, főleg Depoitre puskázta el sorra a lehetőségeket. A második félidőben átvette az irányítást a belga csapat, de továbbra sem tudták értékesíteni a helyzeteiket. A végére kicsit összeszedték magukat az olaszok, majdnem megduplázták előnyüket, de végül maradt az 1-0-s végeredmény, aminek örülhetnek a rómaiak, hiszen nem kaptak gólt.

AZ Alkmaar – LASK Linz 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Kompeiners (86. – büntetőből), ill. Raguz (26.)

Sokat birtokolta a labdát az Alkmaar, de nem tudtak lehetőségeket kidolgozni. A LASK veszélyesen kontrázott, és a 26. percben Raguz góljával megszerezte a vezetést (0-1). A hollandok tovább fokozták a nyomást, de nem változott a játék képe. A 86. percben egy tizenegyesből egyenlíteni tudott Kompeiners (1-1). Az osztrákok idegenben szerzett találata még sokat érhet a jövő heti visszavágón.

Leverkusen – Porto 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Alario (29.), Havertz (57. – büntetőből), ill. Luis Diaz (73.)

Nagy fölényben játszott a Leverkusen, jól birtokolták a labdát, és helyzeteket is kidolgoztak. A 29. percben Alario góljával megszerezte a vezetést a Bayer (1-0). A Porto veszélyes ellentámadásokat vezetett, de nem tudott gólt szerezni. A második félidőben változott a játék képe, a portugálok kijjebb jöttek, próbálták járatni a labdát. Az 57. percben azonban Havertz tizenegyese után már kétgólos volt a gyógyszergyáriak előnye (2-0). Továbbra is a hazaiak tudtak több lehetőséget kidolgozni, de a 73. percben Luis Diaz volt eredményes, idegenben szerzett gólja még fontosnak bizonyulhat (2-1).

Wolfsburg – Malmö 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Brekalo (49.), Thelin (62. – öngól), ill. Thelin (47. – büntetőből)

A Wolfsburg uralta a mérkőzést az első félidőben, a Malmö ellentámadásokra rendezkedett be, és kihúzta kapott gól nélkül az első játékrészt. Sőt a 47. percben Thelin büntetőjével előnybe is kerültek (0-1). Nem sokáig örülhettek a svédek, két perccel később Brekalo egyenlített (1-1). Nem álltak le a németek, a 62. percben a vezetést is megszerezték Thelin öngóljával (2-1). A Wolfsburg tovább próbálkozott, de újabb gól már nem született, a hazaiak az előnynek, a vendégek az idegenben szerzett találatnak örülhettek.