Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: íme, a teljes mai program + TV-műsor

A Bajnokok Ligája után a második számú európai kupasorozat is újraindul ma este. A BL-lel ellentétben az Európa-liga az egyenes kieséses rendszerben egy körrel hosszabb, lévén még az elitsorozat jobbsorsú kiesői is csatlakoztak a mezőnyhöz. Igaz, az EL-favoritjait mégis inkább az „alapszereplők” között keresgélnénk.

Európa-liga – párharcok a 16 közé jutásért
18:55
A román listavezető CFR a sorozatot (legyen az UEFA-kupa, vagy EL) rekordalkalommal, ötször megnyerő Sevillát fogadja Kolozsváron. Érdekesség az andalúzokkal kapcsolatban, hogy éppen ma váltak meg korábbi alapemberüktől, Dani Carricotól. A 2017-es győztes Manchester United ugyan a klub történelmének legnehezebb napjait éli, de a belgiumi túra a Brügge ellen még így is papírforma eredménnyel kell, hogy végződjék. A Köbenhavn és a Celtic párharcára legutóbb 2006. őszén, még a Bajnokok Ligája csoportkörében került sor. A nap talán legértékesebb és legérdekesebb rangadójára kerül sor a Frankfurt és a Salzburg között. A Frankfurt tavaly elődöntőzött, idén azonban sokkal gyengébb. A Red Bullos fiúkat akár a végső sikerre is esélyesek között tarthattuk volna számon, ám Haaland és Minamino távozása sokat gyengített rajtuk. Vajon Szoboszlai Dominik kezdő lesz a salzburgiaknál? Idén eddig csak csere volt a tétmeccseken. A jövőre már Bajnokok Ligája indulásra pályázó Getafe idén akár még az EL-ben is csodát vihet végbe, de az is lehet, hogy már az Ajax behúzza a féket a madridiak számára. A Ferencvárost is búcsúztató Ludogoretsz fogadja az olasz bajnoki címért hajtó Intert, amely jó eséllyel már ma este kiharcolhatja a továbbjutást. A Sahtar Donyeck és a Benfica általában a Bajnokok Ligájában szokták megmutatni magukat, ám idén tavaszra „csak” a másodvonal jutott számukra ebben a kétesélyes végkimenetelű csatában. Szintén koraeste fogadja még a portugál Sporting a török futball utolsó állva maradt képviselőjét, az isztambuli Basaksehirt.

21:00
A svájci bajnokságban már nem igazán kiemelkedő Basel a mezőny talán leggyengébb egyletéhez, a ciprusi APOEL-hez látogat. Az AS Roma nem fut katasztrofális idényt, de akár már ma este is meggyűlhet a bajuk a szívósnak tűnő Genttel. A korábbi holland bajnok Alkmaar pár évnyi szenvedés után magára, és Európába visszatalálni látszik. Az AZ mai feladata annak a Linz-nek a legyűrése, amely meglepetésre vezeti az osztrák Bundesligát! Glasgow „kék-fele” is tavaszi izgalomban ébredezik, lévén nemcsak a Celtic, hanem Steven Gerrard szenvedélyes és szimpatikus Rangers-e is érdekelt ma este. A skót együttes ellenfele egy bombaformában lévő Braga lesz: a portugálok az elmúlt egy hónap során elverték a Benficát, a Sportingot és a Portot is! És ha már Porto: a „Sárkányok” este a rendre sokgólos meccseket játszó Bayer Leverkusenhez látogatnak. A „gyógyszergyáriak” utolsó tíz meccsének gólátlaga kereken 4,0. Az Arsenal ugyan kezd helyrerázódni, aminek ékes bizonyítéka a Newcastle hétvégi elpáholása. Azonban nem túl jó előjel a londoniak számára a régi ismerős Olympiakosz felbukkanása. A görögök az elmúlt bő tizenöt évben négyszer is egy kvartettben szerepeltek az Arsenallal a Bajnokok Ligájában. És a mérleg rendkívül kiegyenlített: négy-négy győzelem. A Wolfsburg idén csak középcsapat a német bajnokságban, de még így is esélyese a Malmö elleni párharcnak. A svéd klub a mostani naptári évben még csak egyetlen tétmeccsen van túl, és az is inkább „edzőmeccs” volt. Zlatan Ibrahimovic egykori nevelőklubja 8-0-ra gázolta el a Syrianskat a kupában. A Wolverhampton a csoportkört is csak csodával túlélő, a LaLigában csak szenvedő Espanyolt látja vendégül, jó eséllyel egy kiadós verésre.

A teljes mai program:
CFR Cluj – Sevilla (tv: Digi Sport 3, élő, 18:55)
Ludogoretsz Razgrad – Internazionale (tv: Digi Sport 2, élő, 18:55)
Eintracht Frankfurt – RB Salzburg (tv: Sport 1, élő, 18:55)
Shakhtar Donetsk – Benfica
Club Brugge – Manchester Untied (tv: Digi Sport 1, élő, 18:55)
Köbenhavn – Celtic
Getafe – Ajax
Sporting CP – Basaksehir
AS Roma – Gent (tv: Digi Sport 2, élő, 21:00)
AZ Alkmaar – LASK Linz
Bayer Leverkusen – Porto (tv: Digi Sport 3, élő, 21:00)
Wolfsburg – Malmö
Olympiakos – Arsenal (tv: Digi Sport 1, élő, 21:00)
APOEL – Basel
Rangers – Braga
Wolverhampton – Espanyol