Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: nehézkes Arsenal győzelem; Csoda Glasgow-ban – VIDEÓVAL

Az Arsenal együttese idén is az EL fontosabb favoritjai közé tartozik, még ha az „Ágyúsok” idei szezonja szenvedősebb is, mint bármikor. A londoniak korábbi BL-mumusukhoz, az Olympiakoszhoz látogattak, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek a nyolcaddöntős szerepléshez.

Részletek hamarosan!

Nagyon nehézkesen, de idegenbeli győzelmével sikeresen vette első tavaszi akadályát a nemzetközi porondon az Arsenal. A naptári évben, tétmeccsen még veretlen londoniak a meglepően összeszedetten játszó pireusziak ellen lassan vették csak fel a fonalat. Konkrétan az első félidőben alig volt veszélyesebb az Arsenal, mint a hazai gárda. A második félidőre pedig éppen csak sikerült felráznia Mikel Artetanak a csapatát, ám a siker így sem maradt el. A hétvégén, a Newcastle ellen betaláló Lacazette ismét beköszönt, így pedig tartós is marad a francia lendülete a hosszú gólcsend után.

Olympiakosz – Arsenal 0:1 (0:0)
G.: – ill. Lacazette (81.)

Az Espanyol már-már akaratlanul, és a szerencsének is köszönhetően lépett csak túl a Ferencváros által is fémjelzett őszi csoportból. Itt, az egyenes kieséses szakaszban persze már semi keresnivalója nincs a barcelonai gárdának, amelynél sokkal fontosabb a LaLiga. A kék-fehérek ugyanis tökutolsók a spanyol bajnokságban. Ellenben a Wolves egyértelműen élvezi a kettős kihívást, és nem is szégyenlősködnek egy jó szerepléssel. Az Espanyol földbe döngölése pedig a szinte garantált nyolcaddöntőt is jelenti már most számukra. Diego Jota a mesterhármasával a nap egyik legnagyobb sztárja lett.

Wolverhampton Wanderers – Espanyol 4:0 (0:1)
G.: Jota (15., 67., 81.), Neves (52.), ill. –

Hiába vezetett már 2-0-ra is a Braga, végül Steven Gerrard Rangers-e évek óta nem látott magasságokba emelkedett erkölcsi szinten. Nem tudjuk, hogy Skóciában kinek az ötlete volt a szerződtetése, de a januári transzferhajrá utolsó pillanataiban mi is megírtuk, hogy a Rangers szerződtette Ianis Hagit. A legendás George fia ma pedig sztárrá vált az Ibroxban. Ugyanis a glasgowiak fordításából két góllal vette ki a részét. Vajon tényleg nagy jövő előtt áll a 21 éves román középpályás?

Glasgow Rangers – Sporting Braga 3:2 (0:1)
G.: Hagi (67., 82.), Aribo (75.), ill. Fransergio (11.), Ruiz (59.)

A Basel gyakorlatilag tovább is jutott, lévén nehezen tudjuk elképzelni, hogy a halovány ciprusiak Svájcban képesek lennének három, vagy akár négy góllal is nyerni.

APOEL – FC Basel 0:3 (0:1)
G.: – Petretta (16.), Stocker (53.), Arthur (66.)