Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Nagy veszteség érheti a klubot! – Sajtóhír

A spanyol és az angol sportsajtóban egyaránt arról írnak, hogy angol sztárcsapatok szerződtetnék azt a személyt, aki a Real Madrid sikeres, fiatal tehetségekre alapozó játékospolitikájának mozgató rugója. 

(Kép: as.com)

Vinícius Junior, Rodrygo, Federico Valverde, Eder Militao, Martin Ödegaard legutóbb pedig Reinier… A legismertebb nevek azok közül, akiket az elmúlt időszakban a Real Madrid Juni Calafat szemfülességének köszönhetően kiszúrt, és szerződtetett is.

A blancók vezető játékosmegfigyelőjének munkáját a spanyol fővárosban már eddig is igazán sokra tartották, azonban Calafat neve ma már igazán jól cseng a ‘scouting’ (játékosmegfigyelés) területén.

Utóbbira bizonyíték, hogy állítólag angol sztárcsapatok szeretnék megszerezni a játékosmegfigyelőt, aki ahogyan a madridi As című sportnapilap is fogalmaz, rengeteget tett a blancók akadémiai rendszerének fejlődéséért, és munkája az egyáltalán nem túlárazott összegekért megszerzett tehetségekkel direkt hatással bírt az első csapatra nézve is.

Az angol sajtó szerint a Chelsea és a Liverpool szándékai komolyak, ahogyan a korábbi Real-edző, Carlo Ancelotti is szeretne együtt dolgozni az átalakuló Evertonnál Juni Calafatal.