Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Allegri megerősítette, szeptemberben visszatér

A közelmúltban számtalan európai topcsapattal hírbe hozott olasz szakember a minap megerősítette, hogy a következő szezontól mindenképpen vissza szeretne térni az edzősködéshez…

Az idei szezont teljes egészében kihagyó Massimiliano Allegri a napokban Párizsban járt, de a rutinos olasz szakember elárulta, hogy – a sajtó hírekkel ellentétben – egyáltalán nem a PSG vezetőségével tárgyalt a jövőjét illetően:

“Semmi köze nem volt a PSG-hez, a tisztelet hiánya lenne a többiek felé, ha azért lennék itt, mert Leonardóval tárgyalok. Azért vagyok Párizsban, ebben a csodálatos városban, hogy bemutassam a könyvemet, a történeteimet és a tapasztalataimat. Nem tudom, mit hoz a jövőm. Szeptemberben mindenképpen vissza kell térnem. Ha hozzászokom a vakációzáshoz, soha többén nem fogok dolgozni. Ezért kezdtem el újra tanulni. Angolul tanulok, hogy fejlesszem magam, mert amikor külföldre megyek, nem tudok kommunikálni.”

Legutóbbi mondata összecsenghet azzal, hogy nem Olaszországban szeretne munkát vállalni, hanem például egy szigetországi klubnál, nemrégiben arról olvashattunk, hogy jó eséllyel a Manchester United következő menedzsere lehet – erre úgy látszik, továbbra is minden esély megvan.

A korábban az AC Milant is irányító 52 éves szakember 2014-től 2019-ig volt a Juventus vezetőedzője, és bár minden évben megnyerte velük az olasz bajnokságot (Serie A), a torinóiaknál várva várt Bajnokok Ligája-elsőséget nem sikerült elhódítaniuk. A múlt szezon vége óta szünetet tartó Allegri neve időről időre számtalan klubnál szóba került, a korábbi sajtóinformációk szerint a szezon közben edzőt váltó Arsenal és Barcelona kispadjára is jelölt lett volna, azonban ő maga visszautasította a kínálkozó lehetőségeket, mert csak a következő idénytől szeretne ismét feladatot vállalni