Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botrányos rangadón van túl Fenerbahce és a Galatasaray – videóval!

Két szebb időket megélt csapat játszotta a török bajnokság 23. fordulójának slágermérkőzését. Kiegyenlített erőviszonyok és parázs hangulat volt jellemző.

Kép: Odds Changer

Az idei szezon egyik legnagyobb negatív meglepetése a nagy múltú török csapatok hanyatlása. A Besiktas a 7., a Fener a 6. helyen áll, a Galatasaray pedig a dobogós helyekért van nagy harcban. A tabellát a Trabzonspor vezeti, az élmezőnyben pedig olyan csapatok helyezkednek el, mint a Sivasspor, a Basaksehir, vagy az Alanyaspor. Az is igaz viszont, hogy ettől függetlenül egy Fener-Galata összecsapás még mindig rangadónak számít. Most meg is győződhettünk róla, mennyire.

A lelátókon természetesen irtózatos hangzavar és fanatikus drukkerek önkívülete volt megfigyelhető. A felszabaduló energiák pedig a játékosok teljesítményére is hatással voltak – rövid távon pozitív előjellel, hosszú távon már kevésbé. Az első félidő nagyon mozgalmasra sikerült. A 21. percben a Bundesligából ismert Kruse lőhetett büntetőt, miután a vendégek részéről Marcao hátulról becsúszva szabálytalankodott saját tizenhatosán belül. A német játékos nagyon magabiztos volt, így megszerezte a vezetést a Fenernek – a mérkőzésből viszont még nagyon sok volt hátra. A szünet előtt nem sokkal jött is a válasz a feljavuló Galatasaraytól: egy szöglet után a holland védő Donk tudott fejjel egyenlíteni, így 1-1-el zárult az első játékrész.

A folytatás relatíve nyugodtan indult, majd a hajrára teljesen elszabadult a pokol. A játékosok egyébként is szorgosan gyűjtögették a sárga lapokat, a 67. perctől fogva azonban új dimenzióba csapott át a “kemény” játék. Ekkor a hazaiak játékosát Yenelt állította ki Meler játékvezető és nem ez volt az utolsó tette, amivel felbőszítette a Fener szurkolóit. A 79. percben ugyanis a Galata büntetőhöz jutott, amit Radamel Facao értékesített. Fordítottak a vendégek, a 85. percben pedig még távolabb került a győzelemtől a Fenerbahce: Turuc is piros lapot kapott, ezen a ponton pedig már végképp kezdett kicsúszni a meccs a bíró kezéből. A másik oldalon a 86. percben Belhanda is megkapta második sárgáját, így ő is idő előtt kiállt – egy feszült hangulatú, őrült isztambuli éjszaka bontakozott ki.

A majdnem 10 perces hosszabbítás végén azonban ismét a vendégek villantak: egy kontra végén Onyekuru talált be, kialakítva az 1-3-as végeredményt. Fontos győzelem volt ez a Galata számára, hiszen így átmenetileg feljöttek a második helyre a bajnokságban – holtversenyben a Trabzonsporral és a Sivassporral, ám előbbi egy meccsel kevesebbet játszott náluk. A Fener viszont otthoni vereségével 7 pontos távolságra került az élmenőköz képest.

https://www.youtube.com/watch?v=qfBAcMmjGIY

Fenerbahce – Galatasaray 1-3
G.: Kruse (21. – büntető), Donk (40.), Falcao (79. – büntető), Onyekuru (95.)