Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben nyerte a rangadót és növelte előnyét az Olympiacos

A görög bajnokság 25. fordulójában rangadót rendeztek, az Olympiacosnak idegenben kellett fontos lépést tennie a bajnoki címért.

Kép: Agona Sport.com

Görögországban az idei szezon két csapatról szól: a PAOK Thesszaloniki és az Olympiacos uralja a bajnokságot és ezúttal egymással csaphattak össze. A rangadóra Thesszalonikiben került sor, ahol a nagy tét sokáig rányomta a bélyegét az összecsapásra. A két csapat nem mert kockáztatni és óvatos kezdés mellett próbált a mezőnyben érvényesülni. A játék nem volt különösebben élvezetes, helyzeteket sem nagyon jegyezhettünk fel – az első komolyabb lehetőségig egészen a 45. percig kellett várni. Ekkor egy beadás után El Arabi fejelt a lécre, a gól így viszont elmaradt.

A szünet után aztán hirtelen megélénkült a meccs: a 49. percben egy ártatlannak tűnő szituációban került bajba a PAOK. A vendégek lőttek kapura, a kapus védett, a labdát azonban még pont elérte a hosszún érkező támadó és megpróbálta beadni azt. A kapufánál érkező Giannoulis menteni próbált, de szerencsétlenül ért a labdába, ami így a saját kapujába került – a hálóőr tehetetlen volt. Ezzel tehát az Olympiacosnál volt az előny, így a hazai csapaton volt a sor, hogy megvillanjon. A helyzet azonban az, hogy nem tudtak mit kezdeni a kialakult szituációval. Sokat birtokolták a labdát, voltak is lövéseik, ám mindössze 2 alkalommal sikerült kaput találniuk. Nem voltak elég hatékonyak az ellenfél kapuja előtt, így bukták a rangadót.

Az Olympiacos ezzel  5 pontos előnyre tett szert, az AEK pedig további 8 pont hátránnyal követi őket.

PAOK – Olympiacos 0-1
G.: Giannoulis (49. – öngól)