Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb nagy kiszemeltek a csatársorba az Internél

Rég látott jó szezont fut eddig az Inter, amely Conte irányítása alatt még belátható távolságra van a Juventus mögött a bajnokságban. Az új csatárok remekül beváltak – még többen követhetik őket.

Kép: Eurosport

Az Internazionale nagy lépéseket tett egy új, korszakos sikercsapat alapjainak letételére 2019 nyarán. Conte érkezése mellett ugyanis több remek játékost is sikerült megszerezniük – jelentős részüket ráadásul Angliából. Ilyen volt Ashley Young, Alexis Sanchez, Lukaku, vagy most télen Eriksen is. Conte bizonyára jó véleménnyel volt róluk a Premier League-ben töltött időszaka után, a hírek szerint pedig további játékosok érkezhetnek majd Milánóba a PL-ből.

Angol sajtóhírek szerint egyfelől az Arsenal gaboni csatára, Pierre-Emerick Aubameyang számíthat egy 92 millió fontos ajánlatra a nyáron; másfelől pedig a Manchester United fiatalja, Anthony Martial lehet még célpont. Előbbi esetében a londoniak dolgoznak a szerződéshosszabbításon és Aubameyang még a csapatkapitányi karszalagot is megkapta nem rég. Martial azonban sokkal inkább mozdíthatónak tűnik – még akkor is, ha a Vörösöknek nem sok támadójuk van és nem engedhetik meg maguknak, hogy valakit csak úgy elengedjenek. A francia egy olcsóbb és bizonyos értelemben jobban illeszkedő játékos lenne az Internél – már amennyiben Lautaro távozik.

Elvégre ez az egész csatárvásárlási ügy mozgatórugója. A hírek szerint ugyanis az argentin támadó lehet majd Luis Suarez hosszú távú helyettese Barcelonában. A katalánok állítólag 150 millió eurót sem sajnálnának érte – ha Lautaro Martinez távozik, akkor az érte befolyó összegből lehetne a fent említett játékosok valamelyikét megszerezni. Az olaszok már gyűjtögetik a különböző opciókat, akikre le lehetne csapni alkalom adtán. Aubameyang és Martial csak kettő ezek közül.