Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: 16 játékosnál 29 sérülés eddig a szezon mérlege

Nincs szerencséje a sérülésekkel a Barcelonának ebben a szezonban, hiszen három emberen kívül már az összes játékosuk volt már sérült. 

Forrás: sport.es

Igazán sok gondja van jelenleg a Camp Nou orvosi stábjának. A katalán gárdánál ebben az idényben eddig 16 játékos szenvedett el valamilyen sérülést, összesen pedig már 29 alkalommal. Ezt bármelyik klub számára nehéz lenne kezelni, különösen akkor, ha egyszerre három játékosnál is már háromszor diagnosztizáltak valamilyen sérülést, ahogy történt ez Luis Suárez, Jordi Alba és Ousmane Dembélé esetében is. Ezek a játékosok, Sergi Robertóval egyetemben jelenleg nem léphetnek pályára hossz hetekig, sőt, hónapokig sem.

A csapat sérüléshulláma már a szezon elején elkezdődött, mivel Lionel Messire több hétig nem számíthattak az ősz elején. Azóta három játékos, Sergio Busquets, Frenkie de Jong és Antoine Griezmann kivételével már mindenki volt sérült. A sérülések fajtái eltérőek a húzódásoktól az izomsérülésekig, de volt akit meg kellett műteni, mint ahogy az történt Neto bal kezének, illetve Suarez és Dembelé jobb térdének esetében is.

Quique Setiénnek már csak 18 játékosa maradt, akikkel neki kell futnia a szezon hajrájának, ami nagyon nehéz lesz, ha meg akarják nyerni a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is.