Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájc: hatgólos döntetlen a két éllovas között – videóval

A svájci bajnokság (Szuperliga) elmúlt hétvégi fordulójában hamisítatlan rangadót rendeztek a táblázatot azonos pontszámmal vezető két vetélytárs között…

Elképesztő összecsapást vívott egymással a svájci bajnoki cím két legfőbb várományosa, a kihívó St. Gallen és a címvédő Young Boys gárdája. A házigazda vezetése után közvetlenül a szünet előtti pillanatokban fordítani tudtak a vendégek, ám egy öngóllal egyenlített a St. Gallen, majd a helyi publikum nagy örömére a ráadásban az előnyt is megszerezték. Csakhogy a 91. perces találat a három ponthoz mégsem volt elegendő, mert a Young Boys az utolsó utáni pillanatokban tizenegyeshez jutott, melyet értékesített, így végül a felek megosztoztak a pontokon.

Egészen hihetetlen módon az aktuális hétvégi forduló mind az öt mérkőzése döntetlennel végződött, így a két vetélytárs továbbra is azonos pontszámmal vezeti a táblázatot. A YB az elmúlt két évben bajnok lett, míg a kétszeres bajnok St. Gallen 2000 után érne fel ismét a svájci liga trónjára.

St. Gallen – Young Boys 3-3 (1-2)
Gólszerzők: Fazliji (10.), Lefort (73. – öngól), Gortler (90+1.), ill. Nsame (44.), Ngamaleu (45+2.), Hoarau (90+9. – büntető)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye