Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: a La Ligából érkezhet fiatal támadó – sajtóhír

A Rossoneri a spanyol élvonalból igazolna fiatal csatárt a nyár folyamán, a CalcioMercato értesülései szerint.


Az AC Milan a Real Sociedad ifjú támadóját, Alexander Isakot szemelték ki csapatuk megerősítésére. A fiatal svéd játékosért azonban meg kell majd küzdenie a milánóiaknak, hiszen korábbi együttese, a Borussia Dortmund is igényt tart rá a hírek szerint.

A 20 éves támadó az AIK-tól érkezett a BVB-hez 2017 januárjában, majd kölcsönadták őt a Willem II csapatának 2019 telén, majd elmúlt nyáron végleg eladták a Sociedadnak 6.5 millió euróért. Azonban 30 millió euróért visszavásárolhatják őt, ha szeretnék, de Isak nem menne vissza mindenáron egykori együtteséhez, ugyanis egy bizonyos Erling Haaland áll előtte a csatárrangsorban. Az AC Milannak ettől többet kellene fizetnie érte, legalább 45-50 millió eurót, ugyanis ennyit kérne érte a spanyol gárda. Az olasz gárda viszont nem hátrálna meg ettől az összegtől, hiszen hatalmas potenciált látnak a svéd játékosban.

Isak a 2019/20-as idényben minden versenysorozatot figyelembe véve 30 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 14 gól és 3 gólpassz a mérlege. Azt azért hozzá kell fűzni, hogy a meccsek többségén csereként állt be, összesen 1357 perc jutott neki, azaz 97 percenként szerzett gólt, ha az átlagját nézzük, ami egy 20 éves csatár részéről jónak nevezhető.